İşte parmak bebek

İşte parmak bebek
Elazığ’da 500 gram olarak dünyaya gelen Deniz Eren bebek, hayata tutunmayı başardı

Elazığ’da 1,5 yıllık evli Sibel ve Sinan Doğan çiftinin bebekleri 25. haftanın içerisinde 6 aylık olarak 500 gram ağırlığında Fırat Üniversite’si Hastanesi’nde dünyaya geldi. Yaşam sınırında doğan ve ailesi tarafından Deniz Eren ismi konulan bebek hastanenin Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındı. Tedavilere olumlu yanıt veren Deniz Eren bebek, 1 kilo 600 gram olana kadar kuvözde damardan beslenerek tamamen yaşam mücadelesini kazanmasının ardından Doğan çiftine verilecek.

Deniz Eren bebek ile ilgili bilgi veren Uzman Doktor Ayşen Orman, "Hastamız 25 hafta içerisinde yani 6. ayında 500 gram olarak normal doğumla dünyaya geldi. Halk arasında parmak bebek dediğimiz prematüre bebeğimizin, solunum sıkıntısı, diğer gelişimsel sıkıntılarını çözmeye çalışmaktayız. Verdiğimiz tedavilere bugüne kadar güzel yanıt verdi" dedi.

BİR SÜRE YOĞUN BAKIMDA OLACAK
 
Bundan sonra bebeğin 1 kilo 600 grama ulaşıncaya kadar yoğun bakım ünitesinde kalacağını ifade eden Dr. Orman, "Bebeğimiz, 1 kilo 600 gramdan sonra eğer kendisi de bunu başarırsa annesinin emzirmesi ve diğer beslenme aşamalarına geçeceğiz. Bu kadar küçük bebeklerin göz, kalp, akciğer gibi pek çok problemleri oluyor. Şuanda damardan beslenen bebeğimize Yeni Doğan Yoğum Bakım Ünitesi olarak diğer ekiplerimizle birlikte başarılı bir şekilde çözüm getirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Dünyaya gelen bebeklerini her gün kuvözde de olsa görmeye gelen Doğan çifti de, Deniz Eren bebeği kucaklarına alacakları günü heyecanla beklediklerini söyledi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.