İşte Torku Konyaspor'un ilk transferi

İşte Torku Konyaspor'un ilk transferi
Belec ve Kaya’nın umut vermeyen performansı üzerine harekete geçen Torku Konyaspor, Bursaspor’da forma şansı bulamayan tecrübeli file bekçisi Sebastien Frey’i renklerine bağlamak için harekete geçti

Torku Konyaspor sürpriz bir transfere imza atarak Bursaspor’un tecrübeli kalecisi Sebastien Frey’i renklerine bağlıyor. Kaleciler Vid Belec ve Kaya Tarakçı’nın performansından memnun kalmayan yeşil-beyazlılar, teknik heyetin raporu doğrultusunda bir süredir temas halinde olduğu tecrübeli eldiven ile her konuda anlaştı. Bursaspor’a geçtiğimiz sezon başında transfer olan ve 2013-2014 sezonunda as kaleci olmasına rağmen bu sezon kaledeki yerini Harun’a kaptıran Frey, takımdan ayrılma kararı almıştı. Torku Konyaspor’un teklifini büyük ölçüde kabul eden Frey’in kısa bir süre içinde Konya’ya gelmesi bekleniyor. İnter, Verona, Parma ve Fiorantina formalarıyla yıllarca İtalya Ligi’nde forma giyen Fransız kaleci 2 kez de Fransa milli takımının formasını giymişti.  

AKYÜREK DEVREYE GİRDİ

Gazetemizin ulaştığı bilgilere göre transferin gerçekleşmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek etkin bir rol oynadı. Bursaspor ile oynanan maçta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile temas kuran Başkan Akyürek beraberindeki Futbol Şube Sorumlusu Selçuk Aksoy ile birlikte Fransız kaleci Frey’i resmen istedi. Bursaspor yönetimi ile de kurulan kontak sonucunda Frey’in transferi noktasında el sıkışıldı. Transferde tek sorun Torku Konyaspor’un kaleciyi sezon sonuna kadar kiralık olarak istemesi, Bursaspor’un ise bonservisiyle verme girişimi.

BELEC İLE YOLLAR AYRILACAK

Torku Konyaspor, bu transferi gerçekleştirmesi halinde ise sezon öncesinde transferin son gününde renklerine bağladığı Vid Belec ile yine transfer döneminin son anlarında yol ayrımına gidecek. İnter’den kiralık olarak gelen Belec, son 5 maçta kalesinde tam 16 gol görmüş ve son haftaların en çok eleştirilen isimlerinden birisi olmuştu. (Spor Servisi)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum