"İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNDE BİZ DE VARIZ"

"İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNDE BİZ DE VARIZ"
MÜSİAD Konya Şubesi Başkan Ömer Faruk Okka, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı İstihdam Seferberliğine 'Biz de varız' dedi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka ve yönetim kurulu üyeleri ilk basın toplantısını gerçekleştirdir. 2016 yılı ekonomisini değerlendiren ve 2017 yılı ekonomik beklentilerini açıklayan Başkan Okka, "Terör saldırılarında ve Suriye’deki Fırat Kalkanı Operasyonu’nda vatanı uğruna şehit düşen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, ailelerine de sabır dilerim.

1993 yılında şehrimizin yetiştirdiği çok değerli vefakâr işadamları ile hedefi, azmi ve ideali olan bir yolculuğa başlayan MÜSİAD Konya, şehrimiz ve ülkemizin bulunduğu şartlarda gündem belirleyen, birlikte üretmek, birlikte kazanmak, hep birlikte büyümek ve büyütmek isteyen bir anlayışı benimsemiştir. MÜSİAD Konya’nın bugünlere gelmesinde emeği geçen saygıdeğer başkanlarımız ve birlikte mesai yaptıkları yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese minnettarız, huzurlarınızda teşekkürlerimizi sunarız.

Bu bir hizmet yarışıdır. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu bilinçle hareket eden yeni yönetimimiz özverili ve fedakâr çalışmalarını sürdürecektir. Yeni yönetim kurulu olarak devraldığımız seviyeyi daha yukarı çekmek için çaba göstereceğiz.

Bağımsızlığımıza, birlik ve beraberliğimize kastedilen o karanlık 15 Temmuz gecesinde, MÜSİAD Konya, milletimizin safında, bütün üyeleriyle birlikte meydandaydı. MÜSİAD vatanımızın istiklaline ve istikbaline sahip çıktı ve bundan sonra da çıkmaya devam edecektir. Darbe girişimi sonrasında ülkemizi her yönden yıpratmak isteyenler, hem içten hem dıştan bu çabalarını sürdürdü ve sürdürmeye devam etmektedir. Konya iş dünyası, ülkesine ve ekonomisine güvenmektedir. Türk ekonomisinin büyümeyi, istihdamı, refahı ve kalkınmayı hedef alan bir ekonomi olduğu asla unutulmamalıdır.

Türk iş dünyası açısından 2016 yılının zor bir dönem olduğu ortadadır. Bu zor şartlar ülkemizi ve şehrimizi 2023 için önümüze koyduğumuz hedeflerden alıkoyamayacaktır. İç Anadolu Bölgesinin tarım, ticaret ve sanayi başkenti konumundaki Konya, 2017 yılında da ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlamaya, ihracat rakamlarını artırmaya, ülkesini büyütmeye devam edecektir. Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak 2017 yılı ve gelecekle ilgili umudumuzu korumaktayız. Ülkemizin her türlü saldırıya maruz kaldığı bu zor dönemlerde, üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya devam edeceğiz.

 

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan verilere göre Türkiye’nin Ocak - 2017 ihracat rakamı 10,5 milyar dolar olup kentimizin Ocak ayı ihracat rakamı 114,4 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Türkiye’nin ihracatının yüzde 15 artış kaydettiği Ocak ayında Konya, bu rakamın da üzerinde yüzde 19,8 oranında artışı yakalamıştır. Konya il bazında genel ihracattaki payını yüzde 1,09’a çıkartarak 13’üncü sırada yer almıştır. Türkiye ve Konya’nın 2017 Ocak ihracatında rekor bir artış yakalaması morallerimizi yükseltmiş, umutlarımızı yeşertmiştir. 2016 yılında alternatif pazar arayışlarımızı yoğunlaştırmamıza rağmen dünyada ve ülkemizde dış ticaretin gerilemesi, Konya’nın da ihracatta kayıp yaşamasına neden olmuştur. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız bu çalışmaların meyvesini 2017’de almaya başlayacağımızı düşünmekteyiz. Gelecek aylarda daha yüksek oranlarda ihracat artışı yakalanacaktır. Çalışarak ihracatımızı artıran sanayicilerimizi ve iş adamlarımızı ayrı ayrı kutluyorum.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği “Hedef Afrika” sloganıyla özellikle MÜSİAD EXPO fuarında “Türkiye, MÜSİAD iş âlemiyle birlikte en önemli görevi oynayacak ve Afrikalı kardeşlerimizle Afrika’da yol arkadaşlığı yapacak” diyerek bir görev vermişti. Bu çerçevede hemen harekete geçerek Ocak ayı içerisinde Konya için çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptık. 32 Afrika Ülke Büyükelçilerini 3 gün süren Afrika-Konya Zirvesi Stratejik İş Geliştirme toplantıları kapsamında şehrimizde misafir ettik. Birebir görüşmelerin yapıldığı toplantılarda birikimlerimizi paylaştık. Gerçekleştirdiğimiz program bir başlangıç olup, Afrika ülkeleri ile aramızdaki ticari ilişkileri geliştirecek, ihracatımıza da önemli katkı sağlayacaktır. Önümüze koyduğumuz Hedef Afrika hamlesinin tüm gereklerini tek tek hayata geçirmek için gayret göstereceğiz. Geçtiğimiz hafta Mevlana Kalkınma Ajansı ile birlikte düzenlediğimiz ve TİKA temsilcilerini misafir ettiğimiz organizasyonda, bu bağlamda neler yapılabileceğini görüşme fırsatımız oldu.

Gündemimizi uzun zamandır meşgul eden ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzalamasıyla referandum yolu açılan anayasa değişikliği için 16 Nisan’da sandık başına gidecek olan halkımız Ülkesi için en doğru olanı yapacağına inanmaktayız. Türkiye’de kuvvetler ayrılığı değil, kuvvetler karmaşası olmaktadır. Cumhurbaşkanı ilk defa halk tarafından seçildikten sonra bu sistem mutlaka değiştirilmeli demiştik. Bugün yapılmaya çalışılan aslında budur. Herkes susacak o gün 16 Nisan’da son sözü ve son kararı millet verecektir. Türkiye’nin önünde gelişmeye engel olan unsurlar bu şekilde aşılacaktır. Cumhurbaşkanlığı sistemi Ülkemize istikrar getirecektir. Koalisyon dönemlerinde Türkiye’nin sürekli krizlerle mücadele ettiği asla unutulmamalıdır. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildiği zaman sistemin faydalarını hep birlikte yaşayarak göreceğiz.

Türkiye’nin doğusu ve batısı arasındaki gelişmişlik farkı yalnızca geri kalan bölgelerin değil, bütün ülkenin sorunudur. Doğu ve Güneydoğu İllerini kapsayan Cazibe Merkezleri Projesi’nin ülke ekonomisine katkıda bulunacağına inanmaktayız. Güneydoğu özelinde baktığımız zaman, terör ve yatırımsızlık arasında kısır bir döngü yaşanmaktadır. Hamdolsun, terörün de sonu gelmek üzere. Hükümetin bu konudaki kararlı tutumunu destekliyoruz.

 

 

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı İstihdam Seferberliğinde “Biz de varız”. Sosyal boyuta baktığımızda, işsiz vatandaşımızın çalışması, ailesine ve çevresine katkı sağlaması, çocukların eğitimini karşılayabilmesi, terör ve benzeri oluşumlardan uzak kalabilmesi gibi önemli pozitiflikler barındırmaktadır. Diğer taraftan da istihdam artışı demek, ekonomik olarak çarkların daha fazla dönmesi, daha fazla üretim, daha fazla katma değer ve kalkınma hızının artması demektir. MÜSİAD Konya olarak, devletimizin hem işbaşı eğitimlerini hem de asgari ücret üzerindeki SGK ve vergiyi karşılayarak önemli katkı sağladığı istihdam seferberliği kapsamında elimizi taşın altına koyarak bu seferberlikte “BİZ DE VARIZ” diyoruz. Şubemiz 360 Üyesiyle birlikte İşsizliğin önüne geçerek istihdamın artırılması projesine destek verecektir. İş Âlemi olarak biz de böyle zamanlarda ayrı bir sorumluluk taşıyoruz. Ülkemiz ekonomisinin, sürdürülebilir bir kalkınma ve küresel rekabet gücü için el ele veriyor, ne olursa olsun üretmeye ve büyümeye devam diyoruz. Güçlü bir Türkiye için daima ‘BİZ DE VARIZ’."

 

Üreticinin üzerindeki vergi yükü hafifletilmeli ve üretim teşvik edilmelidir. Bu anlamda Bakanlar Kurulu kararıyla vergisini zamanında ödeyene yüzde 5’lik indirim yapılacağına dair Meclis çalışmaları başlamıştır. Gelişmeyi İş Dünyası olarak olumlu karşıladık. Vergisini zamanında eksiksiz olarak ödeyen vatandaşlarımız, girişimcilerimiz, şirketlerimiz özellikle Türkiye sanayisinin ve ekonomisinin bel kemiğini oluşturan KOBİ’lerimiz bu vergi indirimlerinden yararlanacak ve piyasa rahat bir nefes alacaktır. Ayrıca Hükümetimizden bu yöndeki teşvik edici indirimlerin devamını da bekliyoruz. Böylece Devlet ve Millet olarak kazanmış, Güçlü Türkiye yolunda ilerlemiş olacağız.

Konya İş Dünyasının temsilcileri olarak 2017 yılından umutluyuz. 2017, 2016’dan daha iyi bir yıl olacaktır. MÜSİAD Konya olarak şehrimizin ekonomik yapısını güçlendirmek için projeler hazırlamaya ve devam eden projelerinde sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Özellikle üzerinde uzun yıllardır çalıştığımız Konya Lojistik Merkez Projemiz ile ilgili de hatırlayacağınız gibi Aralık 2016 tarihinde ihalesi yapılmıştır. Konya Lojistik Merkezi’nin devreye girmesi ile birlikte Anadolu’nun lojistik üssü haline gelecek olan Konya, Mersin Limanı’na demiryolu ile bağlanarak dış ticaret için büyük avantajlar sağlayacaktır. Bu projeler sadece Konya’nın değil bölgemizdeki tüm illerin ihracatını artıracak gelişmeler olacaktır. Konya olarak önümüzdeki yıllarda daha fazla ihracat yapmak için istekliyiz. Konya Lojistik Merkezi projesinin açılışa hazır hale gelinceye kadar çalışmalarımızı sürdüreceğimizi bir kez daha buradan ifade etmek isterim.

Bugün Konya, ekonomisiyle ülkesine ciddi katkı sağlayan sayılı merkezlerden biridir. Önüne koyduğu hedeflerine işadamları, bürokratları, işçileri, çiftçileri, öğrencileri ile bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla emin adımlarla ilerlemektedir. “Birlikte Konya’yız” sloganıyla çıktığımız yolda kentimizin refah seviyesini daha ileriye taşımak için herkes üzerine düşen görevleri yerine getirmeye devam edecektir. Bizler istihdam ederek ve üreterek, Siz değerli basın mensupları da bu yapılanları tanıtarak birlikteliğimizi perçinlemiş olacağız. Ne olursa olsun yılmadan, usanmadan, bıkmadan üretmeye ve direnmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.