İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü
KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Düzgün, mesajında,...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Düzgün, mesajında, Türk Milletinin onurlu mücadelesinin şiire dökülmüş hali olan İstiklal Marşının, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 95. yıl dönümünü anmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Mehmet Akif Ersoy'un, kiralık bir evde hayatını sürdürürken İstiklal Marşı için konulan ödülü reddederek ısrarlar üzerine yarışmaya katıldığını bildiren Düzgün, şunları kaydetti:

"İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, milletimizi ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir eserdir. Kurtuluş Savaşı’nın zor zamanlarında ecdadımıza umut ışığı olan, içinde yaşadığı toplumun milli ve manevi değerlerini çok iyi bilen milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, o zor günlerde umudunu hiçbir zaman kaybetmeden milli mücadele heyecanını İstiklal Marşımız vesilesiyle dizelerine aktarmıştır."

İstiklal mücadelesiyle bağımsızlığını kazanmış bir millet olarak birlik ve beraberliğin muhafaza edilmesi gerektiğini vurgulayan Düzgün, "Ülke ve millet olarak geçirdiğimiz zor günlerde, al bayrağımız için kahramanca mücadele eden asker ve polislerimize başarılar diliyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere bu vatan uğruna can veren bütün şehitlerimiz ve gazi olan kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyor, yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.