İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü
ANKARA (AA) - Akyurt ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.Akyurt kültür merkezinde gerçekleştirilen...

ANKARA (AA) - Akyurt ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.

Akyurt kültür merkezinde gerçekleştirilen programa Kaymakam Tuğba Yılmaz, Belediye başkanı Gültekin Ayantaş, Garnizon komutanı Abdullah Taner Demiroğlu, İlçe milli eğitim müdürü Burhan Aycan, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aycan, Ankara'da yaşanan terör saldırısına değinerek hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara da şifa diledi, vatandaşların duyarlı olmasını istedi.

Mehmet Akif Ersoy’un şükran, minnet ve rahmetle anıldığını belirten Aycan, "Mehmet Akif’i anlamamız için en az Safahat’ı okumamız gerekir, bunu tavsiye ediyoruz. İstiklal şairi merhum Mehmet Akif, 'Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın' demişti. Allah bu millete istiklal marşı yazdırtmayacak diyor, bu milletin tarihte olduğu gibi bu günde bir çok zorluğu aşacağını ifade ediyorum" dedi.

Programda, öğrenciler Mehmet Akif Ersoy ve şehitler anısına Kur'an-ı Kerim okudu, mehteran takımı gösteri sundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.