İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif'i Anma Günü

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif'i Anma Günü
Çayıralan ilçesinde Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı programı gerçekleştirildi

YOZGAT (AA) - Çayıralan ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif'i Anma Günü programı düzenlendi.

Çayıralan Çok Programlı Lisesi toplantı salonunda düzenlenen programa, Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Mustafa Coşkun Can, Belediye Başkanı Yasin Şahiner, daire amirleri, okul müdür ve öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

Programda, 12. sınıf öğrencisi Gülizar Cansu Asil günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Böyle büyük bir güç ve kudreti barındıracak bir şiiri ancak imanıyla, yaşantısıyla Anadolunun çektiği ıstırabı hissedebilecek, onun için yanıp kavrulan bir kişinin yazabileceğini ifade etti.

Asil, "O kişi hiç şüphesiz ki milli mücadeleye gönül vermiş, ulusun derdiyle dertlenmiş Mehmet Akif'’ten başkası değildi. Böyle bir kişinin de milli mücadelenin destanını yazmakta güçlük çekmesi de zaten düşünülemezdi de. Göğsündeki sonsuz iman, bitip tükenmek bilmeyen vatan aşkı ve hürriyete olan sonsuz inancıyla bu marşı sadece ve sadece o yazabilirdi" dedi.

Program, şiir okunması ve görsel şölen sonrası sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.