İstka'dan Denetimli Serbestlikten Yararlanan Hükümlülere Destek

İstka'dan Denetimli Serbestlikten Yararlanan Hükümlülere Destek
İSTKA'nın desteğiyle hayata geçen "Denetimli Serbestlik Sanat ve Girişimcilik Merkezi" projesi ile hükümlüler, yaşam ve kariyer koçluğu, girişimcilik ile rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanacak- Denetimli serbestlikten faydalanan hükümlüler, İstanbul'd

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından hayata geçirilen "Denetimli Serbestlik ve Girişimcilik Merkezi" projesi ile denetimli serbestlikten faydalanan hükümlüler, girişimcilik ve rehabilitasyon hizmetlerinden faydalanabilecek.

İSTKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, hükümlüler İstanbul’da 4 denetimli serbestlik müdürlüğünde kurulan seramik, cam, mum, müzik ve ebru atölyelerinde mesleki eğitim alacak.

Proje kapsamında, Bakırköy, Silivri, Anadolu ve İstanbul Denetimli Serbestlik müdürlüklerinde kurulan atölyelerde aynı zamanda hükümlülere iş bulma, iş kurma, sanat ve zanaat alanlarında yetkinlik kazandırma eğitimleri verilecek.

İSTKA'nın 536 bin liralık hibe desteğiyle hayata geçen toplam 600 bin liralık bütçeye sahip proje çerçevesinde, denetimli serbestlik müdürlüğünde çalışan personel de uzmanlardan girişimcilik ve yaşam koçluğu eğitimi alarak hükümlülere deneyimlerini aktaracak.

İlk proje desteğini verdiği 2010 yılından bu yana 402'si ekonomik, 308'i sosyal kalkınmaya yönelik 710 projeyi destekleyen İSTKA, sadece geçen yıl 3 program ile 98 projeye katkı sunarak 70 milyon lira tutarında destek sağladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.