İsveç Savunma Bakanı Hultqvist:

İsveç Savunma Bakanı Hultqvist:
"İskandinav veya Baltık ülkelerine herhangi bir saldırı olursa İsveç pasif kalmayacak. Gereken yardımı yapacağız"

VİLNİUS (AA) - İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist, İskandinav veya Baltık ülkelerine bir saldırı durumunda ülkesinin yardım edeceğini belirtti.

Estonya’nın başkenti Tallinn’de bir konferansa katılan Hultqvist, Baltık haber ajansı BNS’ye yaptığı açıklamada, bölgede güvenliğin korunmasının, İsveç’in merkezi politikasının bir parçası olduğunu kaydetti.

Hultqvist, “Ben farklı senaryolar halinde neler olabileceğine dair spekülasyon yapmak istemiyorum. Bizim yanıtımız duruma bağlıdır. İskandinav veya Baltık ülkelerine herhangi bir saldırı olursa İsveç pasif kalmayacak. Gereken yardımı yapacağız. Aynı davranışı diğer ülkelerden de bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İsveç’in, Norveç ve özellikle Finlandiya ile ilişkilerini geliştirdiğini vurgulayan Hultqvist, aynı zamanda Baltık ülkeleri, Polonya, AB ve NATO ile sürekli iletişim halinde olduğunu bildirdi.

Transatlantik ilişkinin önemli olduğuna dikkat çeken Hultqvist, “Avrupa ve dünyanın güvenliğine meydan okuyanlara Avrupa’nın ortak bir yanıt vermesi son derece önemlidir.” dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.