İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella'nın Etiyopya ziyareti

İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella'nın Etiyopya ziyareti
ADDİS ABABA (AA) - İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’nın, uluslararası toplumu Etiyopya’daki Güney Sudanlı mültecilere yardım etmeye çağırdığı...

ADDİS ABABA (AA) - İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’nın, uluslararası toplumu Etiyopya’daki Güney Sudanlı mültecilere yardım etmeye çağırdığı bildirildi.

Etiyopya’nın batısındaki Gambela vilayetinde yer alan mülteci kamplarını ziyaretinin ardında basın mensuplarına açıklama yapan Mattarella, uluslararası toplumu Etiyopya’daki Güney Sudanlı mültecilere yardım etmeye çağırdı.

Güney Sudanlı mültecilerin sıkıntılarını Avrupa Birliği’ne (AB) taşıyacağını belirten Mattarella, ülkesi ve AB’nin Güney Sudanlı mültecilere yönelik yardımlarını artırması gerektiğini ifade etti.

Güney Sudan’daki duruma acil çare bulunması için AB ve Birleşmiş Milletler’e (BM) çağrı yapan Mattarella, ülkesinin Etiyopya’daki Güney Sudanlı mültecilere desteğinin süreceğini kaydetti.

Mattarella, mültecilerin altyapı ile eğitim konularının desteklenmesi için İtalya’nın 630 bin avro bağışlayacağını dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.