İtalya Genelkurmay Başkanı Graziano Mısır'da

İtalya Genelkurmay Başkanı Graziano Mısır'da
KAHİRE (AA) - Mısır Genelkurmay Başkanı Korgeneral Mahmud Hicazi’nin, İtalyan mevkidaşı Orgeneral Claudio Graziano ile bir araya geldiği bildirildi.Mısır...

KAHİRE (AA) - Mısır Genelkurmay Başkanı Korgeneral Mahmud Hicazi’nin, İtalyan mevkidaşı Orgeneral Claudio Graziano ile bir araya geldiği bildirildi.

Mısır Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ülkenin başkenti Kahire’de bulunan bakanlık binasında bir araya gelen Hicazi ve Graziano’nun, başta yasadışı göç ve terörle mücadele olmak üzere iki silahlı kuvvetler arasında çeşitli alanlarda askeri işbirliğini geliştirmeyi görüştüğü belirtildi.

Hicazi, ilerleyen aşamada terörle mücadeleye ve Ortadoğu’da güvenlik ve istikrarı sağlayamaya yönelik çabaları destekleyecek daha fazla ortak işbirliğinin yapılmasını umduğunu ifade etti.

Beraberindeki askeri heyetle Mısır'da bulunan Graziano, iki ülke arasındaki derin askeri ilişkilerine işaret ederek, terörle mücadele ve yasadışı göç gibi konularda iki ülke arasındaki görüş birliğinin bulunduğuna dikkati çekti.

- Regeni'nin öldürülmesi ve Mısır-İtalya ilişkileri

Mısır'da işçi sendikalarıyla ilgili bir araştırma yürüten Cambridge Üniversitesi İtalyan öğrencisi Giulio Regeni (28), "25 Ocak Devrimi"nin 5'inci yılında kaybolduktan sonra Kahire-İskenderiye yolunda ölü bulunmuştu.

Regeni'nin cesedini gören dönemin İtalya'nın Kahire Büyükelçisi Maurizio Massari, gencin vücudunda çok sayıda darp izi, morluk ve yanma belirtileri bulunduğunu bildirmişti.

Kahire polisi, Yeni Kahire bölgesinde bir eve düzenlediği operasyonda Regeni'yi kaçırıp öldürdüğünden şüphelenilen, polis gibi davranıp yabancıları kaçırarak paralarını alan bir çetenin üyelerinin ölü ele geçirildiğini açıklamıştı.

Regeni'nin şüpheli ölümü ve olayın aydınlatılamaması İtalya-Mısır ilişkilerinde gerilime yol açmış, Mısır İçişleri Bakanlığı soruşturmanın devam ettiğini duyurmuştu.

Mısırlı yetkililerin olayın aydınlatılması için yeterli iş birliğini göstermediğini savunan İtalya, Kahire Büyükelçisi'ni istişareler için çağırmış, daha sonra da Mısır'ın F-16 savaş uçaklarına yedek malzeme satışını Senato kararıyla askıya almıştı.

Olayla ilgili soruşturmada son olarak konuya bakan Mısırlı Başsavcı Nabil Ahmed Sadeq, İtalyan savcılığının Regeni'nin kaybolmadan önce görüldüğü Dokki İstasyonu ve çevresindeki güvenlik kamerası kayıtlarını Alman ve İtalyan uzmanların inceleme isteğini kabul etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.