İtalya Senatosundan Çözüm Süreci'ne Destek Önerisi

İtalya Senatosundan Çözüm Süreci'ne Destek Önerisi
İtalya'da Senato, hükümete, Türkiye'deki Çözüm Süreci'ni desteklemesi yönünde görüş bildiren metni kabul etti

ROMA (AA) - İtalya’da, parlamentonun üst kanadı Cumhuriyet Senatosu, hükümete, Türkiye'de hükümetin yürüttüğü Çözüm Süreci'ni desteklemesi yönünde görüş bildiren metni kabul etti.  

Senato’da dün, sağ ve sol partilerden bir grup senatörün, arasında bölücü terör örgütü PKK’nın, AB Terör Örgütü Listesi’nden çıkarılması” önerisinin de bulunduğu IŞİD’e karşı mücadele eden Kürt gruplara yönelik sunduğu öneriler görüşüldü.

Senato’nun internet sitesinde görüşmeye ilişkin yayınlanan bilgilerde, IŞİD’in genişlemesinin jeopolitikte bölgenin istikrarı açısından ciddi tehdit oluşturduğu buna karşı mücadelede, Kürt grupların önemli bir muhalefet kolunu temsil ettiği ifade edildi. 

En soldan sağ yelpazeye kadar çeşitli siyasi parti gruplarının önerilerinin, hükümetin müdahalesiyle tek bir öneri altında gözden geçirilerek sunulduğu görüşmelerin sonunda Senato, Matteo Renzi başbakanlığındaki hükümete, "Ankara hükümetinin yürüttüğü Çözüm Süreci'nin olumlu şekilde ilerlemesini AB aracılığıyla teşvik etmeyi ve devletlerin toprak bütünlüğüne saygı göstererek, Kürtlerin siyasi özerklik talebinin desteklenmesi" yönünde görüş bildiren metni kabul etti. 

Senato’nun kabul ettiği metnin herhangi bir bağlayıcılığı bulunmuyor. 

Grup önerileri üzerindeki görüşmelerde, IŞİD’e yönelik hava saldırılarının da önemli oranda etkinlik gösterdiği belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.