İtalya Serie A'da Yeni Sezon Fikstürü Belli Oldu

İtalya Serie A'da Yeni Sezon Fikstürü Belli Oldu
- 20 takımın mücadele edeceği ligde, 38 haftalık maç takvimi belirlendi- Hakan Çalhanoğlu'nun takımı Milan ve Cengiz Ünder'in takımı Roma, ilk maçlarını deplasmanda oynayacak


ROMA (AA) - İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 2017-2018 sezonundaki 38 haftalık maç takvimi belli oldu.

İtalya Lig Birliği'nin (Lega A) Milano’daki merkezinde kulüp temsilcilerinin katılımıyla yapılan fikstür çekiminde, ligin başlama, devre arası ve bitiş tarihleri ile takımların maçlarını oynayacağı program belirlendi. Ligde bu sezonun önceki sezonlara göre en önemli farkı, Hristiyan aleminin kutladığı Noel ve sonrasında, maçların devam etmesi olarak dikkati çekiyor.

Serie A’da, 19-20 Ağustos’ta yapılacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak 2017-2018 sezonunun ilk yarısı, 30 Aralık'taki 19. hafta müsabakalarıyla sona erecek. Ligde sezonun ikinci yarısı, 6 Ocak 2018'de yapılacak 20. hafta maçlarıyla başlayacak.

38 haftalık lig maratonu, 20 Mayıs 2018’de oynanacak son hafta müsabakalarıyla tamamlanacak.


- Hakan ile Cengiz 7. haftada karşılaşacak


Uzun yıllar sonra ilk kez 2 Türk futbolcunun aynı anda top koşturacağı sezonda, Hakan Çalhanoğlu’nun takımı Milan ile Cengiz Ünder’in takımı Roma, yeni sezona deplasmanda "merhaba" diyecek. Milan, ligin ilk haftasında geçen sene kıl payı kümede kalan Crotone’ye, Roma ise Atalanta’ya konuk olacak.

Mili futbolcuların takımları Milan ile Roma, ligin 7. haftasında (1 Ekim) Milano’da kozlarını paylaşacak. Ligin ikinci yarısında ise Cengizli Roma, Hakanlı Milan’ı 26. haftada (25 Şubat 2018) başkentte ağırlayacak.


- Derbi haftaları


Fikstür çekimiyle Serie A’da bu sezon derbi ve büyük maçların da tarihi netleşti.

Ligde ilk derbi 6. haftada Torino kentinde, Juventus ile Torino arasında oynanacak. Serie A’nın sonucu en çok merak edilen derbisi, Inter-Milan maçı ise 8. haftada yapılacak. Roma ile Lazio arasındaki başkent derbisi ise 13. haftada oynanacak.

Ülkede "İtalya derbisi" olarak anılan Juventus ile Inter arasındaki müsabaka ise 16. haftada yapılacak. Bir diğer büyük karşılaşma olarak kabul edilen Milan-Juventus mücadelesi ise 11. haftada.


- Perdeyi son şampiyon Juventus açacak


Serie A’da son şampiyon unvanıyla Juventus, yeni sezonun açılışını yapacak. Son 6 senedir lig şampiyonluğunu kimseye bırakmayarak rekor kıran siyah-beyazlılar, evinde Cagliari ile karşılaşacak.

Serie A’da ilk hafta maç programı şöyle:

Juventus-Cagliari, Hellas Verona-Napoli, Atalanta-Roma, Bologna-Torino, Crotone-Milan, Inter-Fiorentina, Lazio-Spal, Sampdoria-Benevento, Sassuolo-Genoa, Udinese-Chievo Verona.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.