İtalya Tobruk'ta Vize Ofisi Açacak

İtalya Tobruk'ta Vize Ofisi Açacak
İtalya Dışişleri Bakanı Alfano:"Bu adım, ülkenin bu bölümünde yaşayan halka yakınlık ve destek göstergesi olmayı hedefliyor ve bu kuzey Afrika ülkesinin genelinde İtalyan varlığının yaygınlaşmasını amaçlıyor"

ROMA (AA) - İtalya, Libya'nın Tobruk kentinde vize ofisi açacağını duyurdu.

İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano'nun, Bakanlığın internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamasında, "Tobruk'ta 29 Haziran'dan itibaren açacağımız ofisle Libya'nın doğusunda yaşayan Libyalılar, İtalya'dan vize başvurusunda bulunabilirler. Bu çok önemli bir haber." ifadesini kullandı.

Alfano, "Benim de kişisel olarak takip edip desteklediğim bu adım, ülkenin bu bölümünde yaşayan halka yakınlık ve destek göstergesi olmayı hedefliyor ve bu kuzey Afrika ülkesinin genelinde İtalya'nın mevcudiyetinin yaygınlaşmasını amaçlıyor." ifadesini kullandı.

Libya'nın başkenti Trablus merkezli Fayiz es-Sirac başbakanlığındaki Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni tanıyan İtalya, aynı zamanda Türkiye ile Trablus'ta büyükelçiliği açık olan iki ülkeden biri konumunda.

2014'teki iç anlaşmazlık nedeniyle fiilen ikiye bölünmüş durumda olan ülkenin doğusunda, uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya Tobruk hükümeti bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.