İtalya Ve Küba’dan Farklı Konularda Diyalog Çağrısı

İtalya Ve Küba’dan Farklı Konularda Diyalog Çağrısı
İtalya Dışişleri Bakanı Alfano:- "Biz, her ülkenin kendi egemenlik hakları çerçevesinde aldığı kararlara saygılıyız. Ama aynı zamanda, biz AB üyesiyiz ve diyalog anlaşmaları imzaladık Küba ile ki, bunları da uygulamaktayız"- Küba Dışişleri Bakanı Rodrigue

ROMA (AA) – İtalya ve Küba’nın dışişleri bakanları, bölgesel ve uluslararası alanda öne çıkan gelişmeler için diyalog çağrısında bulundu.

İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano, Kübalı mevkidaşı Bruno Parilla Rodriguez ile Roma’daki bakanlık binasında görüştü. Görüşmede iki ülke ilişkilerinin yanı sıra ABD-Küba, AB-Küba ilişkileri ve bölgesel gelişmeleri ele alındı.

Toplantının ardından ortak basın toplantısı düzenleyen iki bakandan Alfano, İtalya ve Küba arasındaki ikili ilişkilerin bulunduğu iyi seviyeden memnuniyet duyduğunu belirtti.

İtalyan bakan, ABD Başkanı Donald Trump’ın selefi Barack Obama’nın başlattığı Küba ile ilişkileri normalleştirme sürecini durdurma kararını Kübalı mevkidaşıyla uzun uzadıya konuştuklarını anlattı.

Alfano, "Mevkidaşım bana bu konuyla alakalı kendi görüşlerine dair bir çerçeve çizdi. Bunu anlatmak bana düşmez. Biz, her ülkenin kendi egemenlik hakları çerçevesinde aldığı kararlara saygılıyız. Ama aynı zamanda, biz AB üyesiyiz ve diyalog anlaşmaları imzaladık Küba ile ki, bunları da uygulamaktayız. Bu da bizim pozisyonumuz." diye konuştu.

Küba Dışişleri Bakanı Rodriguez de bölgedeki komşuları Venezuela’da 80 gündür süregelen hükümet karşıtı protestolara ilişkin dışarıdan müdahale hususuna dikkati çekti. Rodriguez, "Venezuelalıların diyalog yoluyla bir çözüme ulaşabileceklerini düşünüyorum." dedi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicholas Maduro’nun birkaç kez uluslararası topluma çağrılar yaptığını anımsatan Kübalı bakan, “Bence uluslararası toplumun Venezuela ve diğer Latin Amerika ülkelerine yönelik girişimde bulunmaktan kaçınmaları çok önemli olacaktır." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.