İtalya’da yerel seçimler için halk sandık başında

İtalya’da yerel seçimler için halk sandık başında
İtalya’da seçmenler, bin 342 yerleşim yerinde yerel yöneticileri belirlemek üzere sandık başına gitti

İtalya’da seçmenler, bin 342 yerleşim yerinde yerel yöneticileri belirlemek üzere sandık başına gitti.

İçişleri Bakanlığı resmi verilerine göre, aralarında başkent Roma ile Milano, Napoli, Torino, Bologna, Trieste gibi büyük kentlerin de yer aldığı bin 342 belde ve belediyede, oy kullanma hakkına sahip 13 milyon 316 bin 379 seçmen için oy verme işlemleri yerel saatle 07.00’de (TSİ 08.00) başladı.

Seçmenler, kendilerini 5 yıl boyunca idare edecek yerel yöneticileri belirleyecek.

Bu seçimlerde oy verme işlemi, iki güne yayılan önceki seçimlerin aksine tek günde yapılacak. Oy verme işlemi, yerel saatle 23.00’te (TSİ 00.00) sona erecek. 16 saatlik oy kullanma süresinin ardından seçimde oy sayımına geçilmesi ve ilk sonuçların sabaha karşı çıkması bekleniyor.

Oy verme işleminin hem tek gün olması hem de ülkede Cumhuriyet Bayramı tatilinin devam etmesi nedeniyle hafta sonu tatiline çıkanların çok olması durumunda oylamaya katılımın düşük kalabileceği yorumları yapıldı.

Seçimlerin yapılacağı yerlerde yarışan adaylardan hiçbirinin yüzde 50’nin üzerinde oy alamaması durumunda, söz konusu yerlerde 19 Haziran Pazar günü ikinci tur seçim yapılacak. İkinci turda, yarın yapılacak ilk turda en yüksek iki oyu alan aday yarışacak.

Öte yandan bugünkü kısmi yerel seçimlerde, 2 Türk kökenli aday da bulundukları yerde seçilmeye çalışacak. Başkent Roma’da büyükşehir belediye meclisi için iktidardaki Demokrat Parti (PD) listesinden aday olan Emin Öztürk ile kuzeydeki Novara vilayetine bağlı Trecate ilçesinde belediye meclis üyeliğine bağımsız adaylığını koyan İbrahim Saban da bugünkü seçimde yarışacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.