İtalya’ya 101 Suriyeli göçmen geldi

İtalya’ya 101 Suriyeli göçmen geldi
-İtalya, yasal yollardan üçüncü Suriyeli göçmen grubunu kabul etti

ROMA (AA) – İtalya, Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) kampında bulunan 101 Suriyeli sığınmacıyı, insani program çerçevesinde yasal yollardan ülkeye aldı.

İtalyan hükümeti ile Katolik kilisesine yakın cemaatler arasında geçen aralık ayında imzalanan insani yardım koridoru anlaşması çerçevesinde, Suriye’nin Şam, Humus, Haseke Hama kentlerinden kaçan ve Lübnan'daki BMMYK kampına sığınan bir grup Suriyeli sivil, bu sabah Roma’ya geldi.

İtalya’nın kendilerine sağladığı insani yardım vizesiyle yasal yollardan, Alitalia’ya ait bir uçakla Lübnan’ın başkenti Beyrut’tan Roma’ya gelen sığınmacı aileler, sabah saatlerinde Fiumicino Havaalanı’nda törenle karşılandı.

Bugün gelen 101 kişilik grupla birlikte İtalya’ya yasal yollardan 3. grup Suriyeli göçmen yasal yollardan geçerli pasaportlarındaki vizelerle giriş yapmış oldu. 101 kişiden 97’sinin Suriyeli, 4’ünün Iraklı ve 44’ünün de çocuk olduğu belirtilirken, 37’sinin de Hristiyan olduğu aktarıldı.

Geçen şubat ayı başında ilk olarak vücudunda tümör olan minik Suriyeli Falak ve ailesi, bu programın başlamasına vesile olurken, 29 Şubat’ta yine bu anlaşma çerçevesinde Lübnan’daki kamptan 93 sığınmacı İtalya’ya ulaşmıştı.

Yasal yollardan İtalya’ya giriş yapan bu sığınmacılar, ülke genelindeki farklı karşılama merkezlerinde ağırlanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.