Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

İtandje’nin Duruşu, Gekas’ın Vuruşu

İtandje’nin Duruşu, Gekas’ın Vuruşu

29. haftanın açılış maçında, Torku Konyaspor, Beşiktaş karşısında, bu sezon 4.kez tekrarlanan kötü tezahürat nedeniyle taraftarından yoksun olarak, bayan ve 12 yaşından küçük erkek çocuklar önünde sahaya çıktı. Rakip ise şampiyonlar ligi için mücadele eden ve puan kaybına tahammülü olmayan deplasman karnesi en iyi olan iki takımdan biri idi. Torku Konyaspor’un içerde topladığı 23 puan karşısında, deplasmanda 22 puan toplamış Beşiktaş ile çok zor bir mücadeleye çıkacaklardı.

Bu sezon evinde Fenerbahçe’yi yenen Galatasaray ve Trabzonspor ile berabere kalan Torku Konyaspor, Beşiktaş maçından da aldığı bu kritik beraberlik sonucunda evinde büyük takımlara yenilmemiş oldu. Takımın evindeki üç maçlık gol orucu bu maçla sona erdi. 1 puanın alınmasında takımın üst düzey mücadelesinin yanında, İtandje’nin kalede duruşu, Gekas’ın son vuruşu etkili oldu diyebiliriz.

Maçın ilk tehlikeli pozisyonu Torku Konyaspor tarafından Hleb’in muhteşem çalımı ve arapası sonucunda gelen ortaya Hasan’ın kafa vuruşundan geldi. Bu dakikadan sonra Beşiktaş maçta oyun olarak ve baskı olarak üstünlük kurmaya başladı. Bu dakikalarda İtandje özellikle Ramon Motta ve İsmail’in şutlarında kalesinde devleşti ve ilk yarı golsüz sona erdi.

İkinci yarı, Torku Konyaspor baskısı ile başladı ve topa sahip olan takım ikinci yarının başlarında Konya ekibi idi. Bilic bu dakikalarda Gökhan Töreyi oyuna aldı ve meyvesini 69 dakika gol olarak buldular. Golden sonra Beşiktaş’ın çekileceğini düşünürken bir on dakika baskıyı artırdılar bu dakikalarda gol yememek önemliydi. Torku Konyaspor ilk yarının aksine ikinci yarı daha çok gol pozisyonu bulan ve isteyen ekipti özellikle Tolga’nın kalesinde devleştiği pozisyonlar vardı. Mesut Hoca’nın Recep hamlesi çok yerinde oldu belki Recep gol atamadı ama o alanı kalabalık tutma adına önemliydi. İleriyi dörtleyip Hleb’i, Kibong’un bölgesine çekti böylece hem daha etkili atak başlattılar hem de oyunu tam anlamıyla o bölgeye taşıdılar.

Son bölümde defans oyuncularının da oyuna katılması ile Torku Konyaspor kalesinde ikinci golü yeme pahasına tüm hatları ile bastırdı ve Gekas 90+3 de muhteşem bir vuruş ile takımına hayat verdi.

Sahadan alınan bir puan son dakikada gelmesiyle ayrı bir güzel oldu ve mücadeleyi bırakmadan son saniyeye kadar mücadele etmenin ödülünü de almış oldular.

Tarafsız gözle bakacak olursak maça, iki tarafa da gelip giden, keyif veren bir mücadele oldu. Kaybeden tarafa yazık oldu denilebilecek maçta, kaleciler müthiş pozisyon çıkardılar ve maçın hakkı beraberlikti, öylede oldu. Cuma maçlarının güzel tarafı maçı yaparsınız, istediğiniz sonuç gelmişse arkanıza yaslanır rakipleri izlersiniz. Şuan Torku Konyaspor’da bunu yapacak ve aslında taraftarın bu maçta olmaması başta dezavantaj gibi görünebilir ama içerdeki Akhisar ve Kayseri maçları bence daha önemli idi. Sonuç olarak içerde kalan iki maçınızı aldığınızda ligi çok rahat bir yerde bitireceksiniz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR