ITC, Türkmen güçlerine gıda yardımında bulundu

ITC, Türkmen güçlerine gıda yardımında bulundu
ITC, Kerkük'te DAEŞ'in elinde tuttuğu Beşir köyünün geri alınması için cepheye giden Türkmen gönüllü güçlerine gıda yardımında bulundu

KERKÜK (AA) - Irak Türkmen Cephesi'nin (ITC), Kerkük'te terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Beşir köyünün geri alınması için cepheye giden Türkmen gönüllü güçlerine gıda yardımında bulunduğu belirtildi.

ITC Genel Başkan Yardımcısı Haydar Tuzlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terör örgütü DAEŞ ile mücadele eden gönüllü Türkmen güçlerine gıda yardımında bulunduk. Kerkük kent merkezinde toplanan yardımlar arasında cephede tüketilecek erzak ve diğer temel ihtiyaç malzemeleri bulunuyor. Gönüllü askerlerimize her zaman yardım etmeye hazırız." ifadelerini kullandı.

Beşir köyünü kurtarma operasyonuna katılan gönüllü Türkmen güçlerinden Ercüment Mali ise, verdikleri mücadelenin din, dil, mezhep veya etnik kimlik adına olmadığını ancak toprak ve namus için savaştıklarını kaydetti.

Terör örgütü DAEŞ, 10 Haziran 2014 yılında Irak'ın ikinci büyük kenti Musul ve Beşir köyünün yer aldığı birçok bölgeyi kontrolü altına almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.