Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

İteleye kakalaya

İteleye kakalaya

Torku Konyaspor son 3 haftada aldığı 5 puanla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Karabük deplasmanı ise hem rakibin konumu hem de bu hafta ligde oynanacak diğer maçların alt sıralarla ile doğrudan bağlantılı olması açısından son derece önemliydi. Özellikle Hasan Kabze ve  Torje’nin eksiklikleri bu maçta kendisini fazlasıyla hissettirdi.

Aykut Kocaman, spor adamları tarafından  her zaman takımı aynı sistemde oynatıyor, oyuncu değişikliklerinin bile dakikası aynı  diye eleştirilere mağruz kalan teknik direktörlerin başında geliyor. Ancak son  zamanlarda Aykut hocada bariz bir şekilde fark ettiğim bir durum var, her ne kadar bunu insanlar kabul etmese de, Aykut hoca rakibin zaaflarına göre takımı sahaya sürüyor öne geçtiğinde takım savunmasını iyi yapıyorlar geriye düştüğünde ise yeterli düzeyde oyuncu sayısı kıtlığından maçı çevirecek hamleler yapamıyor. Geçtiğimiz hafta Kasımpaşa maçında oynanan sistemle bu haftaki arasında ki sistem arasında ki tek benzerlik kağıt üzerinde diyebilirim.

Bu hafta göbekte oynayan üç oyuncu Ali Çamdalı Uğur ve Mehmet Güven geçtiğimiz haftada aynı bölgede oynuyordu fakat özellikle ilk yarı Uğur daha ofansif oynarken Mehmet Güven ise daha önde bastığını gördük. Karabük takımını hataya zorlayıp alan daralttığınızda kırılgan bir takıma dönüştüğünü görmek zor değil,  Konyaspor ilk yarı bunu yaptı. Bu şekilde rakibin gol atmasını bırakın etkili denilebilecek bir atağını dahi göremedik. Bu maçta etkisiz de olsa çok fazla uzun top atıldığını gördük buda Karabük ekibinin uzun toplardaki sıkıntısının iyi analizini bize gösterdi.

İkinci yarı gol olana kadar bu şekilde devam etti, golü bulan temsilcimiz olduğundan Karabük ekibi risk almaya başladı, Torku Konyaspor bu şekilde bulduğu boş alanları değerlendirebilse maç erken kopardı.  Rangelov istikrarından  hiçbir şey kaybetmemiş koşu maesafelerine baktığımızda en önde ama sonuç, gene ne kadar boşa koştuğunu gösteriyor, her çiçeğe konup bal yapamayan arı gibiydi. Son yirmi dakika ise Karabük takımının yoğun baskısı ile geçerken bir maçı daha kalp krizi geçirmeden atlattık. Şişirilen toplardan bir ara kendimi cumhuriyet sahasında amatör küme maçı izliyor sandım. Recep ve Kokoloviç  hamleleri son derece doğru idi. Djalma’nın ölüsünün Kenan’dan daha çok iş yapacağını gördük.  Vukoviç ve Ali Turan neredeyse hatasız oynadılar bu ikili çok iyi anlaşıyor. Kaya Üzerine düşeni gene yaptı.

Sonuç: Torku Konyaspor iteleye kakalaya da olsa maçı almasını bildi, Son dört maçta hiç yenilmezken  8 puan toplamayı başardı. Öyle yada böyle önemli olan buydu, bunu da başardılar.

Maçın sözü, Ne kadar orta yaparsanız yapın ortalar boş ise sonuç alamazsınız, topa çok sahip olmak size maçı kazandırmaz . Yıldız oyuncular ne kadar kötü oynasa da çıkarılmaz sonucu değiştirir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR