“İthal aday istemiyoruz”

“İthal aday istemiyoruz”
Konya, 1 Kasım’da yerli adaydan yana. Şehrin sorunlarına uzak olan ithal adayların Konya’ya fayda sağlamayacağı görüşü hakim.

Konya, 1 Kasım’da yerli adaydan yana. Şehrin sorunlarına uzak olan ithal adayların Konya’ya fayda sağlamayacağı görüşü hakim. Vatandaşlar, Pusula’ya yaptıkları açıklamalarda partiye uzun yıllar hizmet etmiş deneyimli isimlerden daha fazla istifade edilmesi görüşündeler

Mustafa Erbay

1 Kasım’da yapılacak erken genel seçimler öncesi milletvekili adaylarının belirlenmesinde bazı kriterlerin göz önünde tutulması gerektiğini ifade eden vatandaşlar öncelikli olarak Konya’ya Konyalı milletvekillerin hizmet etmesini istiyor. Tabandan gelen, partiye hizmet etmiş kişilerin göz ardı edilmemesi gereğini de savunan vatandaşlar, “Tepeden inme uygulamalarla siyaset yapılmaz. Yıllarca parti içerisinde hizmet etmiş kişilerin ekarte edilmesi Konya’ya kaybettiriyor” diyorlar. İşte bazı görüşler;   

MEHMET HAVUÇ (ÖĞRENCİ)

Seçilecek milletvekillerimiz devletine, milletine hayırlı insan olsun. Kötülüğü, yalanı, dolandırıcılığı olmasın en büyük isteğimiz bu. Parti tabanlarında yıllarca emek çekmiş çalışmış, sistemi, hizmeti iyi bilen vekillere ihtiyacımız var. Her şeye sıfırdan başlayan bir adayın hizmet sürecinin de uzayacağına inanıyorum. Eski vekiller gelsin, hizmete kaldıkları yerden devam etsinler.

ABDULLAH KOCAMAN (EMEKLİ MEMUR)

Daha önce denenmiş olan, tecrübeli milletvekillerinin göreve gelmelerini istiyoruz. Milleti için çalışacak, vatanı seven, ilin sorunlarına hakim ve bunların çözümü için atılmış adımları takip edecek vekil istiyoruz. Vekilin, seçildiği ili çok iyi tanıması lazım. Türkiye geniş bir coğrafya ve bu coğrafyanın her bölgesinde kültürel değerler farklı. Vekiller de seçildiği ilin kültürünü iyi bilmeli. İlin neye gereksinim duyduğunu, hizmetteki aksaklıkları iyi bilip çözümü de ona göre yapmalı.

YAŞAR ALTIN (SEYYAR SATICI)

Konyamızın bizden olan Başbakanı Davutoğlu seçilmedi, şimdi bu rezillik yaşanıyor. Ak parti tek başına iktidar olsaydı millet böyle kan ağlamazdı. Birbirlerini öldürüyorlar. Hepsi bizim kardeşimiz. Tanımadığımız adamlar gelip başımıza vekil olmasın. İki ay sonra seçim var. Konyalı olmayanlar bırakıp gidecekler.   Eski milletvekillerimiz olsun. Siyasette bildiğimiz adamlar vekil olsun. Toprağımızdan olsun. Seçim bitse de Konyalıyla karşılaştıkları zaman hizmet sorumluluğu taşısınlar. Eski milletvekillerini tanıyoruz. Karşılaştığımız zaman şu niye olmadı deme şansımız var.  Bayan kardeşlerimiz meclise girsin. Bunlar Türkiye’nin geleceği açısından önemli.

ELMAS ERAŞIK (MEDİKALCİ)

Konya’nın kendi içinden milletvekilliği sorumluluğunu üstlenecek birini seçmek dururken neden Konya dışından biri gelsin. Bu mantığa aykırı. Ancak Konya’da yaşayan bir insanın bu sorumluluğu alabileceğine inanıyorum. Konyalı olarak şahsi düşüncem bu. Biz Mevlana çocuğuyuz. Bundan da gurur duyuyorum. Bunu yaşatamıyoruz. Konya’da çok eksiğimiz var. Konya; Mevlana öncelikli olduğu için aslında Türkiye genelinde en üst seviyede olmalı. Ve Konya’yı en iyi anlatan biri de yine Konyalı olmalı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.