İthal mayoya 36 milyon dolar

İthal mayoya 36 milyon dolar
Türkiye geçen yıl 28,2 milyon dolarlık mayo ihracat etti, 35,9 milyon dolarlık mayo ithalatı gerçekleştirdi

ANKARA (AA) - Türkiye geçen yıl 28,2 milyon dolarlık mayo ihracat etti, 35,9 milyon dolarlık mayo ithalatı gerçekleştirdi.

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden yaptığı derlemeye göre, turizm cenneti Türkiye'de mayoya ilişkin dış ticaret rakamları dikkati çekti.

Buna göre, geçen yıl mayoya ilişkin dış ticaretin toplamı 64 milyon doları aşarken, 28,2 milyon dolarlık mayo ihraç edildi. İthal mayoya ödenen tutar ise 35,9 milyon dolara ulaştı.

Söz konusu yılda kadın ve kız çocuk mayolarına ödenen tutar, erkek ve erkek çocuk mayolarına ödeneninkini geçti. Erkek ve erkek çocuk mayolarında ihracat tutarı 10 milyon 315 bin dolar olurken, ithalat 16 milyon 303 bin doları buldu.

Geçen yıl 17 milyon 842 bin dolarlık kadın ve kız çocuk mayosu ihraç edildi, ithalat tutarı ise 19 milyon 585 bin doları aştı.

En yüksek ihracat kalemini İngiltere'ye 6,9 milyon dolarlık kadın/kız çocuk sentetik liften mayo ihracatı oluşturdu.

İthalatta ise ilk sırayı Çin'den alınan 10,4 milyon dolarlık kadın/kız çocuk sentetik liften mayo ile Bangladeş'ten alınan 10,7 milyon dolarlık erkek ve erkek çocuk sentetik liften mayo aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.