İthalatta gözetim tebliğleri

İthalatta gözetim tebliğleri
Kurşun kalem ve kurşun boya kalemi ithalatında birim gümrük kıymeti kilogram başına 30 dolar oldu

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanlığınca kurşun kalemler ve kurşun boya kalemleri ithalatında birim gümrük kıymeti kilogram başına 30 dolar olarak belirlendi.

Bakanlığın ithalatta gözetim uygulanmasına ilişkin tebliğlerde değişiklik yapılması hakkında 3 tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, plastik maddelerden imal edilen bilyeli kalemler ithalatında birim gümrük kıymeti adet başına 0,15 dolardan 0,30 dolara çıkarıldı.

Plastik veya diğer maddelerden olan gözlüklere veya benzeri eşyaya ait çerçeveler ve bunların aksam ve parçaları ithalatında gümrük kıymeti de adet başına 4 dolardan 6 dolara yükseltildi.

Bir diğer tebliğ ile de kurşun kalemler ve kurşun boya kalemleri ithalatında (sert bir kılıfa yerleştirilmiş uçları ile birlikte) birim gümrük kıymeti kilogram başına 30 dolar oldu.

Tebliğlere göre belirlenen söz konusu gümrük kıymetlerinin altında birim kıymeti olan eşyaların ithalatında ileriye yönelik ülke ayrımı yapılmaksızın gözetim uygulanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.