İthalatta gözetim uygulamasında değişiklik

İthalatta gözetim uygulamasında değişiklik
İthalatta gözetim uygulaması kapsamında, aralarında koltuk, sandalye gibi ürünlerin olduğu bazı eşyaların ithalatında uygulanan CIF kıymetinde (mal bedeli, sigorta, navlun) değişikliğe gidildi.

İthalatta gözetim uygulaması kapsamında, aralarında koltuk, sandalye gibi ürünlerin olduğu bazı eşyaların ithalatında uygulanan CIF kıymetinde (mal bedeli, sigorta, navlun) değişikliğe gidildi.

Ekonomi Bakanlığının İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, yüksekliği ayarlanabilen döner koltuk ve sandalyelerin ithalatında brüt kilogram başına 5 dolar olarak uygulanan birim gümrük kıymeti 2,5 dolara düşürüldü. Bunun yanı sıra, yatak haline getirilebilen mobilyaların CIF bedeli 2,5 dolara indirilirken, diğer mobilya tiplerinde de söz konusu bedel 1,5 - 3,5 dolar olarak belirlendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.