İTO Başkanı Çağlar:

İTO Başkanı Çağlar:
"(Prof. Dr. Erdoğan Alkin) Kendisi Türkiye'nin ilk ekonomi yazarlarından, ekranların ilk ekonomi yorumcularından birisiydi. Bu yüzden Erdoğan Hoca'yı 'ekonomiyi sevdiren adam' diye tanımlamamız yanlış olmaz"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Prof. Dr. Erdoğan Alkin'in Türkiye'nin ilk ekonomi yazarlarından, ekranların ilk ekonomi yorumcularından biri olduğunu belirterek, "Bu yüzden Erdoğan Hoca'yı 'ekonomiyi sevdiren adam' diye tanımlamamız yanlış olmaz" dedi.

Erdoğan Alkin, vefatının üçüncü yılında, İTO ev sahipliğinde Ekonomi Gazetecileri Derneğinin (EGD) katkılarıyla düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Çağlar, söz konusu etkinlikte, Alkin'in uzun yıllar görev yaptığı İTO çatısı altında KOBİ'ler ile reel sektörün önemini anlatmak için mücadele verdiğini anımsattı.

Kendisinin Türkiye'nin ilk ekonomi yazarlarından, ekranların ilk ekonomi yorumcularından biri olduğunu hatırlatan Çağlar, "Bu yüzden Erdoğan Hoca'yı 'ekonomiyi sevdiren adam' diye tanımlamamız yanlış olmaz. Erdoğan Hoca'nın bilhassa ekonomi gazeteciliğine büyük katkıları oldu. O yüzden bugün buluşmamızın adını da 'Anılarla ekonomi gazeteciliğinde Erdoğan Alkin' koyduk." dedi.

Çağlar, Erdoğan Alkin denildiğinde aklına 'şekerim' diyerek samimiyetle başlayan hitabının geldiğini anlatan Çağlar, sözlerine şöyle devam etti:

"Önce iyi bir aile babası, kendisini ailesine adamış bir kişiydi. Kimseyle sürtüşmesi yoktu. Kabul etmediği görüşlere bile büyük bir nezaketle yanıt verirdi. Akademik hayatı boyunca birçok değerli iktisatçı yetiştirdi. Yetiştirdiği öğrencileri ve geride bıraktığı ufuk açıcı eserlerle daima hayırla yad edeceğiz. Kerem ve Emre kardeşlerim hocamızın bıraktığı misyonu, vizyonu devam ettiriyorlar, devam ettirecekler. Mekanı cennet olsun."

Çağlar, konuşmasının ardından Alkin anısına İTO Hatıra Ormanına dikilen fidanı gösteren sertifikayı çocukları Prof. Dr. Kerem Alkin ile Prof. Dr. Emre Alkin'e verdi.

Daha sonra etkinlikte başta Kerem Alkin ve Emre Alkin olmak üzere Osman Arolat, Esfender Korkmaz, Asaf Savaş Akat, Hakan Güldağ, Gazi Erçel, Rüştü Bozkurt, Erol Manisalı, Ahmet İncekara, Ahmet Gökçen ve Necati Mumcu gibi yakın arkadaşları, gazeteciler ve akademisyenler Erdoğan Alkin ile ilgili anılarını anlattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.