İÜ'de Restorasyon ve Konvervasyon Atölyesi açıldı

İÜ'de Restorasyon ve Konvervasyon Atölyesi açıldı
İSTANBUL (AA) - İstanbul Üniversitesi (İÜ) Nadir Eserler Kütüphane içerisinde yer alan "İÜ Nihat Gökyiğit Restorasyon ve Konvervasyon Atölyesi" törenle...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Üniversitesi (İÜ) Nadir Eserler Kütüphane içerisinde yer alan "İÜ Nihat Gökyiğit Restorasyon ve Konvervasyon Atölyesi" törenle açıldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, açılışta konuşan İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, kütüphanenin üniversitenin başarısındaki önemli göstergelerden biri olduğunu belirtti.

Merkez kütüphanede 1,5 milyonun üzerinde eser bulunduğunu kaydeden Ak, "Bu bizler için ayrı bir iftihar kaynağı. Ancak üniversitemizin bu binasında da 90 bin eserimiz bulunuyor. Bu eserlerin önemli bir kısmı darülfünunun kütüphanesinin eserleridir. Sonradan Yıldız Kütüphanesi'nden gelen eserlerle daha da gelişmiştir" bilgisini verdi.

Kütüphaneciliğin birinci vazifesinin kitapları korumak ve sonraki yıllara ulaştırmak olduğunu belirten Ak, "Türkiye'nin gelişiminden İÜ de payını aldı. Güzel bir restorasyon sonrası gelecek yıllara iftihar ve güvenle ulaştırılabilir bir mahiyet kazandı. Bu kütüphane büyük bir ilgiyi hak ediyor" ifadelerini kullandı.

- "Böyle bir gurur yaşattıkları için teşekkür ederim"

Atölye'nin kuruluşundan bu yana projeye danışmanlık yapan Prof. Dr. Nurhan Atasoy da atölyenin açılmasının uzun yıllardan beri hayali olduğunu belirterek, "20'li yaşlardan beri bu kütüphanedeyim. O zamandan beri kütüphanenin devamlı okuyucusuyum. Buraya sevgi ile bağlıyım" değerlendirmesinde bulundu.

Tekfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Nihat Gökyiğit ise kitapların korunması amacıyla kurulan bir atölyeye isminin verilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Restorasyon çalışmalarının, kıymetli eserlerin devam ettirilebilmesi için büyük önem taşıdığını aktaran Gökyiğit, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.