İYİ Parti kurultaya gidiyor! Akşener istifa mı ediyor?

İYİ Parti kurultaya gidiyor! Akşener istifa mı ediyor?
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in aldığı karar doğrultusunda olağanüstü kurultay sürecine ilişkin takvimin gelecek hafta netleşmesi bekleniyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in aldığı karar çerçevesinde olağanüstü kurultay sürecine ilişkin takvimin gelecek hafta netleşmesi bekleniyor.

İYİ Parti, 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 3,77 oy aldı.

MERAL AKŞENER İSTİFA DEDİLER

Bunun sonrasında bazı partililer, İYİ Partinin hedeflenen ve beklenenden düşük oy alınması nedeniyle Meral Akşener'e "istifa" çağrısında bulundu. Dün seçime ilişkin partisinin genel merkezinde konuşan Akşener, "Parti tüzüğümüzün genel başkan olarak bana verdiği yetki gereğince en kısa zamanda olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız" dedi.

AKŞENER ADAY MI ?

Akşener, olağanüstü kurultayda genel başkanlığa aday olup olmayacağına ilişkin bilgi vermedi.

Partide seçimli olağanüstü kurultay takvimine ilişkin sürecin gelecek hafta başında netleşmesi bekleniyor. Bu çerçevede Akşener'in milletvekilleri, Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle bir araya gelerek hem yerel seçimin sonuçlarına hem de seçimli olağanüstü kurultay sürecine ilişkin istişarede olması planlanıyor. İYİ Partinin tüzüğüne göre, seçimli olağanüstü kurultay, Genel Başkan veya GİK'in gerek görmesi halinde veya Kurultay delegelerinin, en az üçte birinin noterden onaylı yazılı istemleri üzerine 60 gün içerisinde yapılması gerekiyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.