İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın açıklamaları gündem oldu: "Meral Akşener'in oğlu poşetle para dağıttı!"

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın açıklamaları gündem oldu: "Meral Akşener'in oğlu poşetle para dağıttı!"
Son günlerde istifaların peşeşe geldiği İYİ Parti'de, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın parti içinde yaşananlarla ilgili iddiaları siyasi gündemin ilk sırasına yerleşti

Önemli isimlerin birbiri ardına istifa ettiği ve kazanın tam anlamıyla kaynadığı İYİ Parti'de Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın konuk olduğu TV100'deki Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programında söylediği sözler siyasi gündemi sarstı.

“AKŞENER’İN OĞLU 7-8 POŞETLE 200’ER BİN TL PARA DAĞITTI
Partide seçim kampanyasını Meral Akşener'in oğlunun yönettiğini ifade eden İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın "Bizim partimizin seçim kampanyasını her anlamda Fatih Akşener yönetti. Nedenini bilmiyorum. Böyle bir şey olur mu? Biz bu ülkenin refahı için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu parti kimsenin oyun alanı değil. Seçime gidiyoruz, seçim kampanyamızı genel başkanın elektrik mühendisi oğlu yönetiyor. İtiraz ettiğimiz ödemelerle alakalı. Ben bunu da yeni duydum. Seçim bitti, Fatih Akşener bana “kampanya ekibine para vermem lazım” dedi. Ben de “biz bütün çalışanlara birer maaş verelim, genel başkandan bunun onayını alırım, onlar daha fazla çalıştı, onlara iki maaş veririz, paramız var” dedim. Elden para vermenin doğru olmayacağını söyledim. Ben elden para verme yöntemini uygulamadım. Benden sonra elinde 7-8 tane İYİ Parti poşetiyle her birinin içinde 200 bin TL var, kendi ekibine para dağıtmış. Ben bunu anlamış değilim." ifadelerini kullandı.

"DANIŞMANIMA AJANLIK TEKLİF ETTİLER!"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Özel Kalem Müdürü Esma Bekar hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Ümit Dikbayır, "Benim danışmanıma ajanlık teklif ettiler. Esma Hanım Sakarya’da 3-5 çakalı bulmuş bunların üzerinden, bunları aparat olarak kullanarak benim danışmanıma diyor ki ‘Bu nereye giderse bize haber ver, böcek koy, araç takip cihazı koy’ çocukta diyor ki ‘Sen bana ekmek verdin Ben bunu sana yapamam ama bunu bilmen lazım. Bu işin patronu kim? Esma Bekar. Bu olay bir buçuk ay önce oldu. Bir suç varsa gereğini yaparım. Esma Bekar hakkında suç duyurusu yapacağım. Tamamı hakkında bir kişi yalancı şahitlik etsin, bu işe alet olsun hepsiyle alakalı hem ceza davası hem de tazminat davası açacağım." dedi.

AKSAKALLI, "ESMA BEKAR'IN KOCASINA PARA VERDİM"

Ümit Dikbayır, İYİ Parti Mali İşler Başkanı Sedat Aksakallı ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Ben Sedat Aksakallı’ya dedim ki benim belediyelerle işim yok, olamaz, uğraşmam da varsa çıkarın ortaya ben gereğini yapayım. Yine söylüyorum benim, ailemin, sülalemin bir kuruşluk işini, ticari ilişkisini çıkarsınlar belediyelerle ben bugün milletvekilliğinden istifa edeceğim. Sonra dedi ki 'Ben de iş adamlarından para topluyorum getiriyorum, bunda bir şey yok’ dedi. Nasıl yani ben bu partinin mali işler başkanıyım senden bana para gelmedi dedim. 'Ben Esma Hanıma, Esma Hanımın kocasına verdim' dedi."

TACİZ İDDİALARI: "O KIZIN BİRİYLE İLİŞKİSİ VARDI!"

Ümit Dikbayır, taciz iddialarına ilişkin ise şunları söyledi: "5 sene önce partiden atılmış bir kız, neden atıldığını biliyorum. Bu kız genel başkanlık katında birisiyle ilişkisi vardı. Yakalanıyorlar. Bu çocuk, özel kalem Esma Beker bu işi kapatıyor. Kızı işten çıkartıyorlar ama bu kız benden dolayı çıktığını zannediyor. Şimdi bu kızdaki nefreti bildikleri için 5 sene sonra “biz sana yeniden iş vereceğiz” diyorlar. İsim verirsem Akşener çok mahçup olur"




“PARAYLA VEKİLLİK SATILDIĞI İDDİA EDİLDİ”
"Partinin içinde bazıları “para ile milletvekilliği satıldığını” iddia etti" diyen Dikbayır, "Seçimle kongre arasında GİK toplantısı oldu. Seçimden sonra kongreden önce. Şimdi bu para mevzuları konuşulmaya başlandı. Partinin içinde bazıları “para ile milletvekilliği satıldığını” iddia etti. Ben bu toplantıda “bakın boş konuşmaya gerek yok, söylediğiniz şahıslardan bir tanesi bile Dikbayır’a veya İYİ Parti’ye bağışta bulundum” desin “milletvekilliğinden istifa edeceğim” dedim. Bu konu orada bitti. Bu bir rahatsızlıktı. Bizim tüzüğümüzde genel başkanın yüzde 5 hakkı var, istediği 30 vekili istediği yerden aday koyabilirdi. Bu kongre süreci geldi." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.