İYİ Parti'de 6 istifa daha geldi

İYİ Parti'de 6 istifa daha geldi
İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, 5 meclis üyesiyle birlikte istifa ettiklerini açıkladı.

İYİ Parti'de sular durulmuyor. İAdete istifa depreminin yaşandığı partide bu kez de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, meclis üyeleri Bora Kılıç, Oğuz Sarul, Sinan Gümüş, Uluer Kaya ve Yakup Fındık ile beraber partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

İYİ Parti'nin seçimlere ittifak olmadan, kendi adaylarıyla girme kararını eleştiren Özkan, partisinin daha önce destek verdiği adaylarla ilgili ifadelerine yönelik de eleştirilerde bulunan Özkan, "1 yıl öncesine kadar Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiğimiz kişiler için bugün 'belediyeleri yönetemezler' demek, ilkeli siyasete yakışmamakta, millete güven vermemektedir. Biz daima ülkemizin ve milletimizin menfaatlerinin yanında olduk. Ülkemizi tek adama mahkum etmek isteyen sistemin karşısında durduk. "ifadelerini kullandı.
OKTAY VURAL'LA SÖZ DÜELLOSUNA GİRDİLER

CHP ile ittifak istweyen İbrahim Özkan, İBB Başkanı ile CHP ile iş birliği için arka kapı diplomasisi yürüttüğünü söylemiş bunun üzerine Oktay Vural, "Hangi sıfat ve yetkiyle", Ekrem İmamoğlu’nu da, "Partisinin kurumsal idaresi olmadan makam dağıtıyor. Sanki babalarının malı" sözleriyle tepki göstermişti. İbrahim Özkan ise Vural'a "Arka kapı diplomasisinde yetki olmaz inisiyatif olur. Daha dün partiye gelmişsiniz ne maksatla geldiğini belli değil. Partinin kuruluşundan bu yana emeği olan bana söz söyleyecek en son kişisiniz" diyerek cevap vermişti.

İSTİFA ETTİ, YENİDEN SEÇİLDİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, 12 Aralık'ta bir televizyon kanalındaki açıklamaları sonrasında Meral Akşener'in isteğiyle İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Özkan'ın istifası sonrasında İYİ Parti grubu, Özkan'ı yeniden grup başkanvekili seçmişti. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, Özkan ile birlikte yeniden aynı göreve seçen meclis üyelerinin, "kesin ihraç" talebiyle disipline sevk edildiğini açıklamıştı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.