İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu Ankara Büyükşehir Belediye başkanı mı olacak?

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu Ankara Büyükşehir Belediye başkanı mı olacak?
İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu belediye başkanı mı oluyor? Ayrıntılar haberimizde

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu İyi partiden istifası çok konuşulmuştu. Kaynaklarımızdan aldığımız bilgilere göre Yavuz Ağıralioğlu'nun ismi kulislerde geçiyor. Cumhur ittifakı cephesi Milliyetçi bir aday üzerinde yoğunlaşmış bir görünüm veriyor. Seçimlerden önce Adalet Ve Kalkınma partisi'ne katılması da konuşulanlar arasındaydı ancak Yavuz Ağıralioğlu kendisi bir parti kuracağı sinyallerini geçmiş konuşmalarında verdi. Milliyetçi yönü ağır basan Yavuz Ağıralioğlu MHP ve AKP'nin öncüsü olduğu Cumhur ittifakından seçime girmesi kulislerde konuşulanlar arasında.

Yavuz Ağıralioğlu kimdir?

Yavuz Ağıralioğlu (d. 1 Şubat 1972, Çaykara, Trabzon) Türkiye Cumhiriyeti vatandaşı siyasetçi.

1 Şubat 1972'de Trabzon'un Çaykara ilçesinin Eğridere köyünde doğdu. Baba adı Mustafa, anne adı Hatice'dir. 6 yaşına kadar Eğridere köyünde yaşadıktan sonra ailesiyle beraber Yozgat'ın Sorgun ilçesine yerleşmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini Sorgunda'da tamamlayan Ağıralioğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. 1995-1997 yıllarında Alperen Ocakları Genel Başkanlığı; Muhsin Yazıcıoğlu'nun genel başkanlığı döneminde BBP'si MKYK üyeliği ve genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2011 yılında Büyük Birlik Partisi genel başkanlığına aday olan Ağıralioğlu, 2011 yılından itibaren Türkiye İnisiyatif Merkezi Başkanlığını yürütmektedir.

Mayıs 2018'de İYİ Parti'ye katılmış,2018'de İYİ Parti İstanbul milletvekili seçilmiş, ayrıca Temmuz 2018'den Temmuz 2019'a dek İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekilliği görevini de yürütmüştür. 2019-2020 yıllarında İYİ Parti Sözcüsü ve 2020-2022 yıllarında ise Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı olarak görev yapmıştır.

2023 seçimlerin konusunda Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayının Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmasına ve Millet İttifakı'nın Terör Sevici partisi HDP ile Kılıçdaroğlu'nun lehine anlaşmasına karşı çıkmış, seçimlerde Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini açıklamıştır. 28 Mart 2023'te 5 yıldır üyesi bulunduğu İYİ Parti'den istifa etmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.