İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu yeni parti mi kuruyor?

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu yeni parti mi kuruyor?
İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu'nun yeni bir parti kuracağı iddiaları güçleniyor. Yavuz Ağıralioğlu kimdir? yeni bir parti mi kuruyor?

Kaynaklarımızdan gelen bilgiye göre Ağıralioğlu'nun yakın çevresi, partinin kuruluş çalışmalarının sürdüğünü ve önümüzdeki aylarda kamuoyuna açıklanmasının planlandığını söyledi.

Ağıralioğlu, 22 Mart 2023 tarihinde İYİ Parti'den istifa etmişti. İstifa açıklamasında, "Altılı masanın partisine tuzak kuruldu" diyen Ağıralioğlu, "Terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız" söylemlerini kullanmıştı.

Ağıralioğlu'nun kuracağı partinin Türk-İslam ülküsüne dayalı muhafazakar milliyetçi bir parti olacağı düşünülüyor. Partinin, İYİ Parti'nin sağ kanadından ayrılan isimlerden destek alacağı da belirtiliyor.

Ağıralioğlu'nun kuracağı yeni partinin, Türkiye siyasetinde önemli bir boşluğu doldurabileceği ve muhalefetin güçlenmesine katkı sağlayabileceği düşünülüyor.
geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada:
Ağıralioğlu: "Yeni nesil bir siyasi dil inşa edeceğiz" diyen Ağıralioğlu bu ifadesiyle parti kuracak iddialarını kuvvetlendirdi.
Yavuz Ağıralioğlu, yeni parti kurma iddialarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,Ağıralioğlu, "Siyaseti, kutuplaştırıcı ve ötekileştirici bir dil olmaktan çıkaracağız" ifadelerini kullandı.
Ağıralioğlu, yeni partisinin, Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretecek bir siyasi proje sunacağını da belirtti. Ağıralioğlu, "Türkiye'nin sorunlarını çözmek için el ele vereceğiz" söylemlerini kullandı.

Yavuz Ağıralioğlu kimdir?
1 Şubat 1972'de Trabzon Çaykara Eğridere köyünde doğan ve ilk, orta, lise öğrenimini Yozgat Sorgun’da tamamlayan Yavuz Ağıralioğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olmuştur.

1995 – 1997 yılları arasında, Nizâm-ı Âlem Ocakları Genel Başkanlığı yapmıştır. Bu dönemden sonra, aktif olarak siyasî faaliyetlerine devam eden Yavuz Ağıralioğlu, 2002 seçimlerinde Trabzon’dan milletvekili adayı olmuş ve akabinde, Temmuz 2003’te yapılan kurultayda, Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliğine seçilerek, kongre sonrası Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Yavuz Ağıralioğlu, babası Mustafa Ağıralioğlu gibi öğretmen olan, Bilge Ağıralioğlu ile evlidir ve Ağahan Giray, Fatma Ahsen, Elif Rüveyda isminde 3 çocuk babasıdır. Hâlen Türkiye İnisiyatif Merkezi’nin başkanlığını yürütmekte olan Yavuz Ağıralioğlu, siyasî faaliyetlerinin yanı sıra, Sorgun’da bulunan kaplıca tesisleri ile ve Ankara merkezli peyzaj, inşaat firmasıyla da ticarî faaliyetlerini yürütmektedir.

Akıllarımıza "Dedem Ülkücüydü benim, Babam Ülkücü. Ben Ülkücüyüm, Oğlum da Ülkücü" söylemleriyle kazanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.