İYİ Partili isimden Tanrıkulu tepkisi: "Utanç verici!"

İYİ Partili isimden Tanrıkulu tepkisi: "Utanç verici!"
İYİ PAarti'li Ümit Özlale, TSK'ya iftar atan Sezgin Tanrıkulu'na destek veren CHP'li Yüksel Taşkın'a sert tepki gösterdi: "İzmir halkını mecliste bu kişinin temsil etmesi utanç vericidir"

Terörist cenazelerine katılmasıyla, PKK'nın propagandalarını dile getirmesiyle bilinen CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan yalanına tepkiler devam ediyor. Türk ordusuna iftira atan Tanrıkulu, "TSK,15 köylüyü helikopterden attı. Köyleri yaktı ve bombaladı" diye konuşmuştu.

DİYARBAKIR BAROSU ŞAŞIRTMADI!

HDP çizgisine yakın olan Sezgin Tanrıkulu'na bir destek de Diyarbakır Barosu'ndan geldi. Diyarbakır Barosu sosyal medyadan yaptığı açıklamasında "Önceki dönem Baro Başkanlarımızdan ve Diyarbakır Milletvekili Av. Sezgin Tanrıkulu'na yönelik bir TV programında sarf ettiği sözler nedeniyle eleştiri sınırını aşan ve hedef gösterici saldırıları kınıyoruz. Bu ve benzeri linç kampanyalarının neden olduğu sonuçları en acı şekilde yaşamış bir kurum olarak yetkilileri gerekli tedbirleri almaya ve herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz" şeklinde yazdı.

İZMİR MİLLETVEKİLİNDEN TANRIKULU'NA DESTEK

Tepkilerin sürdüğü Sezgin Tanrıkulu'na CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın'dan destek geldi.

Taşkın, "Sezgin Tanrıkulu kimseye hakaret etmeden eleştirilerde bulundu. Onu hedef alan samimiyetsiz linç kültürü ise iktidar trollerinin eseridir. Bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının Erdoğan'ı bir davada savunurken dediği gibi, 'İfade özgürlüğü bazılarına şok edici gelen söylemleri de kapsar." paylaşımı yaptı.

224090.webp

İYİ PARTİKLİ ÖZLALE'DEN TAŞKIN'A SERT TEPKİ: "İZMİR HALKINI TEMSİL ETMESİ UTANÇ VERİCİ"

İYİ Parti'de İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday gösterdiği Ümit Özlale, Yüksel Taşkın'ın yaptığı paylaşıma sert tepki gösterdi. Özlale, "İzmir'i temsil etmek için seçilen bu vekilin (!) Şanlı Türk Ordusu'na dil uzatanları savunması kabul edilebilir değildir. İzmir halkını mecliste bu kişinin temsil etmesi utanç vericidir" ifadelerini kullandı.

0x0koalisyondakavgab-130920234725047c.jpg

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde ittifak olmayacak çıkışı yaparken İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylığı için Ümit Özlale'yi göstereceklerini açıklamıştı. İstanbul ve Ankara için de "Kendi adayımızı çıkartacağız... Belki bizimki kazanacak" demişti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.