İsmet Karababa

İsmet Karababa

İyi sonuç

İyi sonuç

                Seyircinin ilgi göstermediği Torku Konyaspor, Başakşehirspor maçında istediğini alan taraf rakibimiz oldu. Maçta pozisyon fakiri olan Torku Konyaspor için alınan sonuç ile puan hiç yoktan iyidir zira Başakşehirspor girdiği pozisyonların birisini değerlendirmiş çizgiden çıkardığımız topların biri gol olmuş olsa sonuç daha farklı olabilirdi.

                Maçın hemen başında ligde oynadığı 5 maçta 1 galibiyeti, 4 beraberliği bulunan ligin yenilgisiz 3 takımından biri olan rakibimiz maça başladığında kontrollü oyunu tercih edip önce var olan 1 puanı korumak, yakaladığı pozisyonları değerlendirerek çıkarabilirse Torku Arena stadyumundan 3 puan çıkarmak amacında olduğunu gösterdi.

                 Ekibimiz yine diğer maçlarda olduğu gibi oyunu rakip alana yıkmak, önde bakı yaparak rakibi hataya zorlamak bulacağı erken golle avantajı yakalamak sonrasında skoru korumak veya artırmak maçı kurtarmak amacında olduğunu maça hızlı başlayarak gösterdi ancak bu görüntü ve anlayışı 5.dk sürdürebildi.

                Sahanın iyilerinden olan Visca'nın maçın 6.dk. çaprazdan attığı şutun yan direkten dönmesinden sonra takımımız oyundan düşmeye, oyun kontrolü Başakşehirspor'un eline geçmeye başlamasıyla birlikte kalemizde de etkili olmaya başladılar.

                Direkten dönen toptan sonra gelişen atakta Semih'in şutunu Kaya kurtardı, yine Semih'in boş kaleye gönderdiği topu Selim çizgiden çıkardı, Visca'nın karşı kaldığı kaleye gönderdiği top Kaya'nın zamanında öne çıkarak açıyı daraltması sonucu göğsüne çarpan topu savunmamızın savuşturduğu tehlikenin ardından ilk yarı sona ererken bir oh çektik.

                İkinci yarıda rakibimiz Sedat, Mehmet, Visca ile kalemizde etkili olurken bizim ne ilk yarıda nede ikinci yarıda ah,vah diyeceğimiz rakibi rahatsız eden hiç bir pozisyonumuz yoktu hatta oyunun kontrolünü hiç elimize alamadık dersek  abartmamış oluruz. Uzatmalarda Ali Turan'ın hatası sonucu topla rahat buluşan Visca kaleci Belec'i çalımlayıp kaleye gönderdiği topu bu kez Mehmet Uslu çizgiden çıkarmasa maçtan mağlup ayrılan taraf olacaktık.

                Konyaspor savunmasında Mehmet Uslu vasattı, Vukovic ağır yapısı ile bu ligin oyuncusu değilim derken, Ali Turan sürekli hücuma çıktı final paslarındaki etkisizliği ile çıkışlarının katkısı gözükmedi. Selim savunmanın iyisi idi bu dörtlüden oluşan savunmamız geriden oyun başlatamayan, hücum organizasyonlarına gerektiğince destek veremeyen hücuma çıktıklarında dönmekte geciken bir yapı sergilerken bunda Kaleci Kaya'nın tedirginliği vardı sanıyorum.

                Orta sahada Ali Çamdalı ile Mehmet Güven takımı hücuma sokarken çok pas hataları yaptılar dönüşlerde alan ve adam paylaşımında hep ağır kaldılar, takımın organizasyonuna yeterince katkı veremediler, Hleb'ten beklenen takımını pozisyona sokacak hamleleri yapamaması formsuzluğu ile rakip oyuncuların alanını daraltarak baskı yapmalarının etkisi oldu. Ancak ondan beklenen o baskıyı kıracak karşı hamleleri yapabilecek oyun zekasını ortaya koymabilmesi idi. Hasan Kabze'nin gelişiyle sağ kanata çekilen Torje ile sakatlıktan çıkan Hasan Kabze kanatlardan etkili ataklar geliştiremeyince hücum bölgesinde verimli olamadık, Rangelov'da ağır ve hareketsiz kalınca ortaya çıkan görüntüye göre alınan sonuçla gelen 1 puan iyidir.

                Kaleci Kaya'nın formsuz ve güvensizliği her pozisyon öncesi çok açık gözleniyordu bu durum önündeki defansı da etkilediği açıkça görüldü. Fiziksel anlamda hiç zorlanmadığı, riskli bir durum yaşamadığı maçta sakatlanarak çıkışı ben de soru işareti bıraktı!

                Maçı seyrettikçe futbolcularımızın sahadaki görüntülerine üzüldüm. Vukovic, Ali Turan, Mehmet Uslu'nun sahadaki görüntüleri sonrası kenarda bekletilen Tolga adına, gönderilen Muhammed ile A.Kerim adına üzüldüm. Messi diye transfer ettiğimiz Torje'nin etkisizliği içinde Recep'in kenarda bekletilişine üzüldüm paracı(!) Gekas'ı gönderip üç, dört katını geçen maliyetleri ile alınan Rangelov ile Marica'nın verimsizliklerine  üzüldüm. Sonucu değiştirecek adam olarak Vedat'ın sahaya sürülüşüne üzüldüm, Ali Çamdalı'nın oyundan alışına yaptığı tafraya üzüldüm, kısacası gelenleri gördükçe gönderilenlere üzüldüm.

                Sahi yeni stadyum için konan UEFA hedefi ile yapılan büyük maliyetli transferlerimiz nerede? Marica tedavisini burada değil de neden ülkesinde yapıyor? Yapılan 12 transferden sahada 2 futbolcu yer alıyorsa düşünmeli ve de sormalıyız. Sahi Torku Konyasporun transfer politikasını kim nasıl hangi veriler altında yapıyor?

                Profesyonel Menejerimiz(!) Seyit İçgül görevini nasıl yürütüyor? Bu konudaki sorumluğu ne kadar bilmiyorum ancak doğru yapılmadığı, birilerinin getirip, birilerinin gönderdiği hesabının da sorulmadığını en azından hissediyoruz.

                Bu işleyiş konusunda da bildiklerimiz, duyduklarımız, gördüklerimiz var elbet. Şimdilik Torku Konyaspor'umuza bir faydasının olmayacağı için buradaki tespitlerimi zamana bırakmakla birlikte takımızın yararına gördüğümüz eksikliklere de zaman, zaman işaret ederek uyarı görevimizi yapacağız.

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR