İyilikder'den Arakan İçin Yardım Çağrısı

İyilikder'den Arakan İçin Yardım Çağrısı
İSTANBUL (AA) - İyilik Yardımlaşma Dayanışma Derneğince (İYİLİKDER), Arakan'da baskı ve katliamlar nedeniyle Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar...

İSTANBUL (AA) - İyilik Yardımlaşma Dayanışma Derneğince (İYİLİKDER), Arakan'da baskı ve katliamlar nedeniyle Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar için yardım seferberliği çağrısı yapıldı.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada derneğin, evlerinden edilerek Bangladeş sınırına sığınmak zorunda bırakılan Arakanlılara desteğinin sürdüğü belirtildi.

Derneğin hedef olarak günlük 5 bin aileye aş evleri aracılığıyla sıcak yemek dağıtımı planladığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca yağışlar ve sağlıksız koşullar nedeniyle çadırlarda zor şartlarda yaşamaya çalışan çocuklar, kadınlar ve yaşlıların varlığı, hastalıkların baş göstermesi çok daha hızlı ve etkin yardım ulaştırmayı zorunlu kılıyor. Barınma başta olmak üzere her türlü kap kacak, gıda, battaniye, çocuk bezi ve diğer yaşam malzemelerine muhtaç durumda olan kardeşlerimize yardımlarımız artarak devam edecek. Ancak 350 bin insanın barınma ve diğer ihtiyaçlarını sağlamak için çok daha fazla desteğe ihtiyaç duyulmakta. O nedenle yardım seferberliği yürütülmesi ve bugüne kadar ihtiyaç sahipleri hakkında her konuda duyarlılık gösteren halkımızın desteklerini bekliyoruz."

Açıklamada, İYİLİKDER’in Arakan yardımlarına tüm operatörlerden "4025"e SMS gönderilerek 5 lira katkı sağlanabileceği, "www.iyilikder.org.tr" adresinden de istenen tutarda nakdi yardım desteği verilebildiği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.