İzlemek İçin Gittiği Sürat Pateninde Tarihe Geçti

İzlemek İçin Gittiği Sürat Pateninde Tarihe Geçti
- Erzurum'da, 2011 yılında düzenlenen Universiade'da sürat pateni yarışlarını izledikten sonra bu spora başlayan Hazar Karagöl, EYOF 2017'de Türkiye'ye ilk gümüş madalyayı kazandırmanın gururunu yaşıyor- Milli sporcu Hazar: "Buza ilk çıktığımda kimseye sö

ERZURUM (AA) - ZEHRA MELEK ÇAT - Milli sporcu Hazar Karagöl, Erzurum'da düzenlenen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF 2017) kısa mesafe sürat pateni 1000 metre yarışında kazandığı gümüş madalyanın gururunu yaşıyor.

Erzurum'da 2011'de gerçekleştirilen Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda (Universiade) sürat pateni yarışlarını izledikten sonra bu spora başlayan ve milli takıma yükselen Hazar, EYOF 2017'deki başarısıyla organizasyon tarihinde gümüş madalya kazanan ilk Türk sporcu oldu.

Erzurumlu 3 çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olan ve 2 yıl önce babasını kaybeden Hazar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011'deki organizasyonda izlediği sürat pateni mücadelesinde çok heyecanlandığını belirtti.

Tribünden izlediği yarışların ardından bu sporu yapmayı çok istediğini anlatan milli sporcu, "Tulum giymişlerdi. Kask takıyorlardı. Ben de imrendim. Universiade bitince ben de bu spora başlamaya karar verdim. Hocalara söyledim ve başladım. Bundan sonraki hedefim Güney Kore'de düzenlenecek 2018 Kış Olimpiyatları." diye konuştu.

Buz üzerine ilk çıktığında kayamadığını ancak bıkmadan çalıştığını dile getiren Hazar, kaymaya başladıktan sonra da sürat pateninde geliştiğini ve yaklaşık 4 yıl önce milli takıma seçildiğini aktardı.


- "Emeğimizin karşılığını aldık"

Tarihi bir başarı elde eden Hazar Karagöl, "Geçen yıl Avusturya Danubia Kupası'nda birincilik, Polonya Danubia Kupası'nda ikincilik, Letonya Danubia Kupası'nda üçüncülük, Macaristan'daki Avrupa Kupası'nda ise gençlerde üçüncülük kazandım. 1,5 yıldır da EYOF'a hazırlanıyoruz. Emeğimizin karşılığını aldık." şeklinde konuştu.

EYOF 2017'nin Türkiye'de düzenlenmesine çok sevindiğini ifade eden Hazar, memleketi Erzurum'da piste çıktığı ve burada madalya aldığı için de çok gururlandığını söyledi.


- "Ailemin yarışlara gelmesini istemedim"

Erzurum seyircisinin önünde yarışmanın avantajını kullandığını dile getiren Karagöl, şunları söyledi:

"Erzurumlu olmama rağmen ailemin yarışlara gelmesini istemedim. Çok heyecanlanırdım. Yarışların üçüncü gününde 1000 metrede gümüş madalya aldıktan sonra annemi telefonla aradım. Çok sevindi. Kardeşlerim de çok mutlu oldu. Babamı henüz ziyaret edemedim ama madalyamla mezarında dua edeceğim."

Sürat pateninin tehlikeli bir spor olduğunu vurgulayan Karagöl, "Buza ilk çıktığımda kimseye söylemedim. Babam kızar, diye düşünmüştüm. Annem ilk yıllarda bu sporu yapmamı istemiyordu. Gün geçtikçe daha iyi olduğumu gördükçe teşvik ettiler. Patenle dizimi kestim, kolumu, bacağımı kestim ama pes etmedim." ifadelerini kullandı.

Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan Hazar Karagöl, elde ettiği başarılarla gençlere örnek olmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.