İzmir Büyükşehir Belediyesi IFI deklarasyonuna imza attı

İzmir Büyükşehir Belediyesi IFI deklarasyonuna imza attı
İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı kent oluşturma adına Uluslararası İç Mimarlar/İç Mekan Tasarımcıları Fedarasyonu (IFI) deklarasyonuna...

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı kent oluşturma adına Uluslararası İç Mimarlar/İç Mekan Tasarımcıları Fedarasyonu (IFI) deklarasyonuna imza attı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki imza törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, IFI Başkanı Sebastiano Renari ile İzmir İç Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dilara Gür Narinç katıldı.

Törende konuşan Kocaoğlu, imzalanan deklarasyonun kente ve insanlığa hizmet adına önemli bir adım olmasını temenni etti.

İzmir'in inovasyon ve tasarım kenti olması hedefiyle yola çıktıklarını, bu yolda yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Kocaoğlu, bu protokolün kentin kalkınması ve sağlıklı bir kent oluşturmada evrensel değerlerin benimsenmesi adına önemli bir adım olacağına inandığını kaydetti.

IFI Başkanı Sebastiano Renari ise İzmir için önemli bir gün yaşandığını belirterek bu deklarasyonun dünyanın dört bir yanından 89 ülkenin ortak eseri olduğunu belirtti.

Deklarasyonun, iç mimarlık mesleğinin uygulamada değer ve kriterlerini gösterdiğini ifade eden Renari, bu imza töreniyle birlikte daha sağlıklı bir geleceğe yönelik bir başlangıcın yapıldığını dile getirdi.

Açıklamada, IFI deklarasyonunu imzalayan 120 dünya şehri arasında Türkiye'den sadece İzmir'in yer aldığı kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.