İzmir İnovasyon Haftası

İzmir İnovasyon Haftası
TEB Genel Müdürü Leblebici: "TİM-TEB Girişim Evi sayısını 10'a çıkaracağız"

İZMİR (AA) - Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, ihracatçılar için 4 merkezde açtıkları TİM-TEB Girişim Evi sayısını yurt genelinde yeni açacakları hizmet merkezleriyle 10'a çıkaracaklarını bildirdi.

İzmir'de Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından gerçekleştirilen İzmir İnovasyon Haftası'nın açılış töreninde konuşan Leblebici, etkinliğin 5 yıldan bu yana stratejik partnerleri arasında yer aldıklarını belirtti.

İnovasyonun hayal etmeden başarılamayacağını, bireylerin ve kurumların inovatif fikir geliştirmeye teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden Leblebici, "Amaç sadece inovasyonu gündeme taşımak değil, kalıcı ve sürdürülebilir bir inovasyon kültürü yaratmak olmalı. Biz TEB olarak bunu başarmış bir bankayız. On yıla yakın süredir hem kurum içinde hem de ülke genelinde farklı platformlarda hayata geçirdiğimiz çalışmalarla inovasyonu geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya yönelik önemli adımlar attık. İnovasyonu kurum kültürümüz haline getirdik” diye konuştu.

Yeni fikre sahip olmanın ya da yenilikçi ürün geliştirmenin tek başına yeterli olmadığını belirten Leblebici, fikirlerin katma değere dönüştürülmesi aşamasında girişimciliğin önem kazandığını, ülke olarak inovasyona ve girişimciliğe dayalı yeni bir model geliştirmek durumunda olduklarını kaydetti.

İnovatif fikirlerin işe dönüştürülmesi ve ekonomiye kazandırılması amacıyla 3 yıl önce başlattıkları TEB Girişim Bankacılığı ile bu alanda önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Leblebici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Girişim Bankacılığı ile girişimcilerimize fikir ve proje aşamasından ekonomiye kazandırılmasına kadar her aşamada destek oluyoruz. Finansmana ulaşmalarında kolaylıklar sağlıyoruz. Finansmanın ötesinde ihtiyaç duydukları konularda da bilgi ve danışmanlık desteği veriyoruz. Bu kapsamda İstanbul'daki TEB Girişim Evi’ni tüm girişimcilerimizin hizmetine ücretsiz olarak açtık. Bu çatı altında girişimcilere eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Onlara yol gösteriyor, projelerini tanıtıyor, yatırımcılarla bir araya getiriyoruz. TEB Girişim Evi konseptini TİM işbirliğiyle Anadolu’ya yaymaya başladık. Geçen yıl İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Denizli’de açtığımız TİM-TEB Girişim Evi sayısını yıl sonuna kadar 10’a çıkaracağız."

Öte yandan TEB'in İnovasyon Haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul ve Adana’da gerçekleştirdiği Demo Day’i İzmir İnovasyon Haftası’nda da düzenlediği, TEB ve TİM’in birlikte desteklediği projeleri geliştiren girişimcilerin yatırımcılarla bir araya geldiği de kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.