'İzmir Lokması'na Tescil Talebi

'İzmir Lokması'na Tescil Talebi
İzmir lokma tatlısının, coğrafi işaret olarak tescillenmesi için Türk Patent Enstitüsüne (TPE) başvuruda bulunuldu

ANKARA (AA) - İzmir lokma tatlısının, coğrafi işaret olarak tescillenmesi için Türk Patent Enstitüsüne (TPE) başvuruda bulunuldu.

İzmir Ticaret Odasınca yapılan başvuru kapsamında, İzmir Lokması'na ilişkin coğrafi işaretlerin korunmasına yönelik tescil talebi ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

İlanda, İzmir Lokması olarak bilinen tatlının, ortası delikli yuvarlak şekildeki bir ürün olduğu ve şekli itibarıyla da Türkiye'nin farklı şehirlerinde üretilen lokma türlerinden ayrıldığına işaret edildi.

Tatlının belirlenen kriterlere uygun üretilip üretilmediğine dair denetimlerin, İzmir Ticaret Odası koordinatörlüğünde, İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden alanında uzman 2 kişi ve Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü uzmanlarından 3 kişiden oluşacak 5 kişilik bir komisyon tarafından yapılacağı bildirilen ilanda, 6 ayda bir düzenli şekilde bir araya gelecek komisyonun, şikayet halinde olağanüstü toplanabileceği de belirtildi.

İzmir Ticaret Odasının talebinin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla 6 aylık itiraz süresi başlamış oldu. Bu süre içinde ilgili tüm kişi ya da kuruluşlar tescil talebine itiraz edebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.