İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu Kayseri'de

İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu Kayseri'de
Otizmli çocuklardan oluşan koronun seslendirdiği eserler yoğun ilgi gördü

KAYSERİ (AA) - Otizmli çocukların oluşturduğu İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu (İZOT), Kayseri'de konser verdi.

Erciyes Üniversitesi Öğrenci Konseyi ile Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri tarafından Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen etkinlikte, otizmli öğrenciler sahne aldı.

İzmir'de müzik öğretmeni şef Orçun Berrakçay tarafından kurulan ve sadece otizmli çocukların yer aldığı orkestra ve koronun seslendirdiği eserler salonu dolduranlardan büyük alkış aldı.

Piyano, davul, org, mandolin ve gitar gibi pek çok enstrümanı başarıyla çalan çocukların konseri yoğun ilgi gördü.

Konser öncesi konuşan Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) Başkanı Ergin Güngör, gelişim farklılığı olarak adlandırılan otizmin biyolojik, nörolojik ve genetik nedenlere dayandığını söyledi.

Otizmli doğan çocuk sayısında her geçen gün artış yaşandığına dikkati çeken Güngör, "Şu an otizmin çocuklarda görülme oranı 68 kişide bir, 30 yıl önce bu oran 2 bin 500 kişide bir şeklindeydi. Yapılan bilimsel çalışmalar ilerleyen yıllarda oranın daha da artacağını gösteriyor. Otizme dair bir eylem planı yok, bir an önce bir eylem planı hayata geçirilmeli." diye konuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da otizmle ilgili konuyu daha önce TBMM'de gündeme getirdiğini anımsattı.

Bir de otizmle ilgili araştırma önergesi hazırladığını anlatan Arık, "Maalesef üzülerek söylüyorum ki siyasi kararlar nedeniyle bu önerge reddedildi. Çıkan konuşmacılar, 'Haklısınız, otizm siyaset üstü bir konu ancak reddediyoruz' dediler. Bunu sizin vicdanınıza sunuyorum." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.