İzmir'de CHP'lilerin "Sessiz Çığlık" eylemi

İzmir'de CHP'lilerin "Sessiz Çığlık" eylemi
Eyleme, karaciğerindeki rahatsızlığın tedavisi sürecinde enfeksiyon kapmaması için evinde istirahat ettiği belirtilen CHP İzmir Milletvekili Özkan da katıldı

İZMİR (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanlığınca "Sessiz Çığlık" adıyla oturma eylemi düzenlendi.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde ellerindeki pankartlarla toplanıp oturan grup adına açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, toplumun son 13 yılda ahlaki ve insani değerler bakımından çöktüğünü ileri sürdü.

Başak, şunları ifade etti:

"Her gün ya bir şehit haberi ya kadın cinayeti ya çocuk istismarı ya adaletsizlik ya komplo ya bir gazetecinin cezaevine girmesi ile ya da komşularımızdan atılan roketlerle gözümüzü açıyoruz. Toplumumuzu, kendimizi silkelemek adına bu eylemi gerçekleştiriyoruz. Gün, yargılama, sorgulama, araştırma ve değerlendirme günüdür."

Karaciğerindeki rahatsızlık nedeniyle tedavisi süren ve enfeksiyon riskine karşı evinde istirahat ettiği belirtilen CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da eylemde yer aldı.

Özkan, gazetecilerin sorusu üzerine, eylemi çok önemli bulduğu için dışarı çıktığını belirterek, "Büyüyerek gelişecek bu eylemler, bize şehitlerimizi, ölümlerimizi, yönetilememeyi, savrulmayı, sıradan görmemeyi öğretecek. Biz böylece ayağa kalkacağız ve Türkiye, yeniden güçlü, güvenilir, umut ve mutlulukla yaşayan insanların ülkesi olacak." görüşünü ile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.