İzmir'de DEAŞ üyeleri yakalandı! Bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi

İzmir'de DEAŞ üyeleri yakalandı! Bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi
İzmir'in Bornova ilçesindeki bir mağarada gizlenmiş, DEAŞ üeyelerine ait silah ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

İzmir'de, terör örgütü DEAŞ'a yönelik büyük bir operasyon yapıldı. Operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı, 5'i tutuklandı. İzmir'in Bornova ilçesinde, terör örgütü DEAŞ'ın kullandığı bir mağaraya yapılan baskında bomba malzemeleri ve çeşitli türde silahlar ve mühimmat ele geçirildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca DEAŞ silahlı terör örgütü mensuplarına ilişkin yapılan soruşturmalar kapsamında, PÖH, Bomba İmha, Olay Yeri İnceleme ve Çevik Kuvvet- PAK ekipleri ile birlikte Bornova ilçesinde tespit edilen bir mağaraya baskın yapıldı.

Yapılan aramada, DEAŞ mensubu şahıslar tarafından gömülen silah, mühimmat, bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Yapılan açıklamada, mağara içerisine gizlenmiş vaziyette bir miktar benzin, elektrikli kapsüller, yarım libre jel dinamit lokumu, parça tesiri amacıyla kullanılan vidalar ve somunlar, bomba yapmak amaçlı metal boru, 1 adet markası belli olmayan tabanca ve şarjörü, 1 adet markası belli olmayan uzun namlulu silah olduğu belirtildi

BOMBA MALZEMELERİ ELE GEÇİRİLDİ

Bir mağarada gizlenmiş vaziyette bir miktar benzin, elektrikli kapsüller, jel dinamit lokumu, bomba yapımında kullanılan malzemeler, tabanca ve uzun namlulu silah ele geçirildi.

Soruşturma çerçevesinde 10 zanlı yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda da ruhsatsız tabancı, 2 otomatik av tüfeği, 19 tabanca fişeği ve 27 av tüfeği fişeği ile dijital materyaller bulundu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 10 zanlıdan 5'i tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.