İzmir'de göçmen kaçakçılığı operasyonu

İzmir'de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 68 göçmen yakalandı- Göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişiden biri tutuklandı

İZMİR (AA) - İzmir'de iki operasyonda yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan Suriyeli 68 sığınmacı yakalandı. Yasa dışı geçiş organizasyonunda yer aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişiden biri tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yunan adalarına yasa dışı yollardan geçiş yapmak için sahil beldesine giden bir minibüsü Bayraklı ilçesinde durdurdu. Kontrollerde Suriye uyruklu 50 sığınmacı yakalanırken 26 can yeleği, 15 şambrel ve 3 şişirme pompası ele geçirildi. Yasa dışı geçiş organizasyonunda yer aldığı iddiasıyla M.A. (23) gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan M.A, "örgütlü olarak göçmen kaçakçılığına aracılık etmek" suçlamasıyla tutuklandı.

İzmir-Çeşme Otoban girişinde yapılan denetimde ise 2 araç içinde 18 Suriye uyruklu sığınmacı 18 can yeleği ile yakalandı, yasa dışı geçişi organize ettikleri iddiasıyla S.E. (49) ve M.A. (42) gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.