İzmir'de kültür sanat

İzmir'de kültür sanat
İZDOB "Kanlı Nigar", "Sihirli Dünya" ve "Çakırcalı Efe"yi sahneleyecek

İZMİR (AA) - İzmir Devlet Opera ve Balesince (İZDOB) "Kanlı Nigar" müzikali, müzikli çocuk oyunu "Sihirli Dünya" ve dans tiyatrosu "Çakırcalı Efe" sahnelenecek.

Özlem Belkıs’ın yazdığı, Haldun Özörten’in sahnelediği "Kanlı Nigar" müzikali, yarın ve 27 Şubat Cumartesi Elhamra Sahnesi'nde izleyicisiyle buluşacak.

Müzikleri Cem İdiz’e ait "Kanlı Nigar"ın konusu şöyle:

"Kaderin farklı öykülerle buluşturduğu Nigar, Şetaret, Nefaset, Letafet ve Ülfet, bir yandan bohçacılık bir yandan falcılık yaparak para kazanmakta, kendi dünyalarında yaşamaya çalışmaktadır. Nigar, himayesindeki kadınlarla yeni eve taşınmış, kısa sürede başlarında erkek bulunmadığı için bütün mahallelinin merak konusu haline gelmiştir. Bu arada, Nigar’ın kendilerine borçlu olduğunu iddia eden biri Laz, diğeri Acem iki tüccar ile mahallenin namus bekçisi Haydar, pek de iyi niyetli olmayarak Nigar’ın evinin kapısını çalınca, bir güzel dayak yemekle kalmaz, mahalleye de rezil olurlar. Sonunda aşıklar kavuşur, aşktan umudunu kesenler yeni bir sayfa açar."

Haldun Özörten'in sahneye koyduğu müzikli çocuk oyunu "Sihirli Dünya" ise 27 Şubat Cumartesi günü çocukların beğenisine sunulacak.

Başrolünü Sertan Yetkinoğlu'nun üstlendiği "Çakırcalı Efe" adlı dans tiyatrosunda, Çakırcalı Mehmet Efe'nin yaşamı konu ediliyor.

Yekta Oktay'ın sahne, Ali Hoca'nın orkestra yönetmeni olduğu oyunun librettosu Ebru Saçar'a, koreografisi Kadir Bengier'e, dekorları Gürcan Kubilay'a, ışık tasarımı Müfit Özbek'e ait.

"Çakırcalı Efe", 1-2 Mart tarihlerinde Elhamra Sahnesi'nde izlenebilecek.

Şef Burak Tüzün yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), yarın kemanda Deniz İspir, viyolonselde Arzu Gök solistliğinde, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) sahne alacak.

İzmir Devlet Tiyatrosu ise Konak Sahnesi ve Urla Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi'nde, "Şahane Düğün", "Eşek Kulaklı Kral Midas" ve "Süleyman ve Öbürsüler" adlı oyunlarını sahneleyecek.

Kerem Görsev Quartet, Atatürk Kültür Merkezi'nde yarın, "Echo Klasik Müzik Ödülü"nü sekiz kez kazanan klarnet sanatçısı Sabine Meyer, Modigliani Quartet eşliğinde AASSM'de 2 Mart Çarşamba akşamı konser verecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.