İzmir'de kültür sanat

İzmir'de kültür sanat
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, hayatını görme engellilerin eğitimine adayan Gültekin Yazgan anısına, piyanist İdil Biret solistliğinde konser verecek

İZMİR (AA) - İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), hayatını görme engellilerin eğitimine adayan Gültekin Yazgan anısına konser verecek.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) 9 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek konserde, Hakan Şensoy şefliğindeki orkestraya, piyanist İdil Biret solist olarak eşlik edecek.

Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK) ile düzenlenen konserde, Franz Liszt'in "Piyano Konçertosu No.1" ve Franz Joseph Haydn'ın "Veda Senfonisi No. 45" adlı eserleri seslendirilecek.

İZDSO ayrıca yarın, Kamran İnce şefliğinde, viyolonsel sanatçısı Jiri Barta solistliğinde sahne alacak.

AASSM, 10 Mayıs Salı günü Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Orkestrası'nın mezuniyet konseri ile keman sanatçısı Deniz Toygür Conus ve piyanist Simon Peguiron'ın resitaline, 11 Mayıs Çarşamba da piyanist Gökhan Aybulus solistliğinde Olten Quartet konserine ev sahipliği yapacak.

İzmir Devlet Tiyatrosu, bu hafta "Evet İstiyorum" ve "Eşek Kulaklı Kral Midas" adlı oyunlarıyla izleyicisinin karşısına çıkacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta "Lüküs Hayat" opereti, "Zaide" operası ve "Uyuyan Güzelin Perisi" çocuk balesini sahneleyecek.

Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde, 9 Mayıs Pazartesi akşamı "Batı Ensemble" sahne alacak.

Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu, yarın Fatih Erkoç Quartet, 7 Mayıs Cumartesi Redd ve Adamlar, 9 Mayıs Pazartesi günü Ahmet Aslan konserlerine ev sahipliği yapacak.

- Sergiler

Ege Üniversitesi (EÜ) Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde, EÜ Hemşirelik Fakültesi tarafından "Dünden Bugüne Hemşire Üniformaları Sergisi" düzenlenecek. 9 Mayıs Pazartesi günü açılacak sergi, 12 Mayıs'a kadar gezilebilir.

Turgut Pura Vakfı Resim ve Heykel Atölyeleri Sergisi, İzmir Sanat'ta 12 Mayıs Perşembe gününe kadar, Meliha Aladağ'ın tezhip ve ebru sergisi de Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde 6-16 Mayıs tarihlerinde ziyaretçilerini bekliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.