İzmir'de Kültür Sanat

İzmir'de Kültür Sanat
31. Uluslararası İzmir Festivali 1 Haziran'da "Yunus Emre Oratoryosu" ile başlayacak - İZDSO, sezonun kapanış konserini Efes Antik Tiyatro'da verecek

İZMİR (AA) - Uluslararası İzmir Festivali'nin 31'incisi Yunus Emre Oratoryosu ile 1 Haziran'da saat 20.00'de başlayacak.

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki (AASSM) festivalin ilk konserinde 1. Uluslararası İzmir Festivali'nin açılış konserinde Ahmed Adnan Saygun'un huzurunda sunulan Yunus Emre Oratoryosu, Şef Aytuğ Ülgen yönetiminde İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosunca seslendirilecek.

31. Uluslararası İzmir Festivali 4 Temmuz'a kadar 2'si halka açık 10 konser ile devam edecek.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), sezonun son konserini Şef Alessandro Cedrone yönetiminde verecek.

Efes Antik Tiyatro'da yarın saat 21.30'da gerçekleştirilecek konserde, Dilruba Akgün, Caner Akın, Mithat Karakelle ve Ferda Yetişer, solist olarak sahneye çıkacak.

Mozart'ın "Requiem" adlı eserinin seslendirileceği gecede solistlere Ankara Devlet Çoksesli Korosu eşlik edecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) ise "Mavi Nokta" poetik operasını 26-27 Mayıs'ta saat 20.00'de Elhamra Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşturacak.

İZDOB 31 Mayıs saat 11.00'de de "Değirmendeki Hazine" müzikalini çocukların beğenisine sunacak.

AASSM bu hafta "Umuda Melodiler" konserine de ev sahipliği yapacak.

Sağlık Kalite Derneği (SAĞKAL) ve Umut Atölyesi iş birliğiyle meme kanserli kadınlara hizmet veren psikiyatrik rehabilitasyon merkezleri ve ücretsiz misafirhanelerin tanıtımını desteklemek için gerçekleştirilen konser 29 Mayıs saat 20.30'da başlayacak.

- Sergi

Yıldanur Ketenci'nin "Mühürlü Zamanlar" heykel sergisi 1 Haziran'da saat 18.30'da Galeri A'da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Sergi 27 Haziran'a kadar ziyarete açık kalacak.

Mazhar Toğrul'un "Kaçınılmaz Dönüşüm" resim sergisi yarın saat 18.00'de AASSM'de açılıyor.

Fantastik ve sürrealist resimlerden oluşan sergi 19 Haziran'a kadar gezilebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.