İzmir'de Kültür Sanat

İzmir'de Kültür Sanat
İKSEV'in düzenlediği 31. Uluslararası İzmir Festivali, 1 Haziran'da AASSM Konser Salonu'nda Ahmed Adnan Saygun’un "Yunus Emre Oratoryosu" ile başlayacak- Mozart Akademi Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali, 4-7 Haziran'da İzmir'de yapılacak

İZMİR (AA) - İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 31. Uluslararası İzmir Festivali, 1 Haziran'da Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Konser Salonu'nda Ahmed Adnan Saygun’un "Yunus Emre Oratoryosu" ile başlayacak.

İKSEV'den yapılan açıklamaya göre, Ahmet Adnan Saygun'un 110. doğum yılında saygı niteliğindeki konserde, İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu’nu Şef Aytuğ Ülgen yönetecek. Soprano Mehlika Karadeniz Bilgin, mezzosoprano Ferda Yetişer, tenor Devrim Demirel ve bas Engin Suna konsere solist olarak katılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansının katkıları, Eczacıbaşı Holding’in ana sponsorluğu, İspanya Büyükelçiliği, İzmir İtalya Konsolosluğu, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği, Petkim ve Arkas’ın program sponsorluğunda düzenlenen 31. Uluslararası İzmir Festivali’nin 1 Haziran'da yapılacak açılış töreni saat 20.00’de başlayacak.

- Mozart Akademi Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali 3. kez İzmir'de

İzmir, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Mozart Akademi Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali'ne 4-7 Haziran'da ev sahipliği yapacak.

Festival, ünlü piyanist Cem Babacan’ın konseriyle başlayıp, bir hafta boyunca yurt içi ve yurt dışından genç piyanistleri ve dünyaca ünlü müzik ustalarını ağırlayacak. Karşıyaka'daki Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek organizasyonda genç yeteneklerin birbirleriyle etkileşimde bulunabilmeleri, sanatsal tecrübelerini yaşıtları ile paylaşabilmeleri, klasik müziğe ilgi ve sevgilerini arttıracak tecrübeler kazanmaları amaçlanıyor.

Mozart Akademi Kurucusu ve Festival Koordinatörü İlhan Cinpir, bu yıl festivale yaklaşık 200 öğrenci katıldığını ve organizasyonun Türkiye ve İzmir için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.