İzmir'de organize suç örgütü operasyonu: 15 gözaltı

İzmir'de organize suç örgütü operasyonu: 15 gözaltı
İzmir-Urla arasında yolucu taşımacılığı yapan yolcu kooperatifine bağlı şoförlerden haraç topladığı iddia edilen organize suç örgütüne yönelik operasyonda 15 zanlı gözaltına alındı

Alınan bilgiye göre, Urla Cumhuriyet Başsavcılığının "İzmir-Urla arasında yolcu taşımacılığı yapan dolmuş hatlarından bazı kişiler tarafından haraç alındığı" iddiaları üzerine başlattığı soruşturma kapsamında, Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri çalışma başlattı.

Sabah saatlerinde çetenin kullandığı belirlenen ilçedeki 18 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 15 zanlıyı yakaladı.

Operasyonda, 2 ruhsatsız pompalı tüfek, tüfeklere ait fişek ve çeşitli çaplarda tabanca mermisi, bir miktar uyuşturucu ile haraç olarak toplandığı öne sürülen paraların alındığı isim ve araç plakaları yazılı liste başta olmak üzere bol miktarda evrak ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından Organize Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.

"Değnekçilik" adı altında haraç topladıkları iddiası
Çetenin, Urla Dolmuşçular Kooperatifi üzerinde baskı kurduğu iddia edildi. Zanlılardan bazılarının belirli noktalarda "değnekçi" görünümünde yerleştirildiği ve geçen dolmuşlardan haraç topladığı ileri sürüldü.

Şüphelilerin birçoğunun değişik suçlardan sabıkalı olduklarının da tespit edildiği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.