İzmir'de STK'lara proje hazırlama eğitimi

İzmir'de STK'lara proje hazırlama eğitimi
İzmir Üniversiteleri Platformu, İzmir'de faaliyet gösteren 47 sivil toplum kuruluşuna "Uygulamalı Proje Hazırlama Eğitimi" verecek

İZMİR (AA) - İzmir Üniversiteleri Platformu, "Haydi proje yapalım" teması ile kentte faaliyet gösteren 47 sivil toplum kuruluşu temsilcisine, Türkiye'de, Avrupa Birliği'nde ve dünyadaki çeşitli fonlardan yararlanmalarını sağlamak amacıyla "Uygulamalı Proje Hazırlama Eğitimi" verecek.

Platforma üye kentteki 9 üniversitenin rektörlerinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan İzmir Üniversiteler Platformu Dönem Başkanı ve İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, İzmir Valiliği ve İzmir Dernekler Müdürlüğü'nün desteğiyle kentte belirlenen 47 sivil toplum kuruluşundan gelen temsilcilere 11-13 Mayıs tarihleri arasında "Uygulamalı Proje Hazırlama Eğitimi" vereceklerini söyledi.

Erciyeş, İzmir Üniversitesi'nde verilecek eğitimlerde katılımcıların proje hazırlama önerisi, bu konuda gerekli analizlerin yapılması konusunda bilgi ve becelerilerini arttırmayı amaçladıklarını belirterek, eğitimlere katılacak STK temsilcilerinin aldıkları teorik eğitimi uygulama yaparak deneyimleyeceğini ifade etti.

Eğitimlerde Türkiye'de önemli projelerde yer almış ya da proje yürütücülüğünü üstlenmiş akademisyenlerin tecrübelerini paylaşacağına dikkati çeken Erciyeş, "Katılımcılara, proje fikrinin oluşturulmasından, Türkiye ve dünyadaki fon kaynaklarını nasıl ulaşım sağlanacağına kadar tüm süreci kapsayan bir eğitim verilecek." dedi.

Erciyeş, verdikleri eğitimle üniversitelerin bilgi ve birikim potansiyelini, sanayi, iş dünyası ve yerel yönetimlerle buluşturup STK'lar aracılığı ile geniş kitlelere yaymayı ve Türkiye'nin kalkınmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.