İzmir'de tarihi eser operasyonu

İzmir'de tarihi eser operasyonu
İki operasyonda 4 bin 228 parça tarihi eser ele geçirildi

İZMİR (AA) - İzmir'de düzenlenen iki operasyonda sikke, mühür, heykel ve çeşitli objelerden oluşan 4 bin 228 parça tarihi eser ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, jandarma ve polis ekiplerince kentte tarihi eser kaçakçılığı yapılacağı ihbarı üzerine çalışma başlatıldı.

Bornova ilçesinde şüphe üzerine durdurulan bir araçtaki aramada, çeşitli dönemlere ait bir madeni heykel, 23 sikke, 2 mühür ve 7 süs eşyası bulundu. Araçtaki T.T. ve M.S. gözaltına alındı.

Zanlılardan T.T'nin, yakalanma riskine karşı birkaç tarihi eseri de Kemalpaşa ilçesinde yaşayan kayınbiraderi H.U'nun aracına sakladığı belirlendi.

H.U'nun aracındaki aramalarda ise 3 bin 829 sikke, 185 ok ucu, 45 yüzük, 14 mühür, 32 taş obje, 9 çan, 8 ağırlık, insan başı tasvirli 2 obje, 68 taş ve metal obje, birer kandil, sürahi ve vazo ele geçirildi.

Gözaltına alınan H.U'nun ifadesinde, eserlerin T.T'ye ait olduğunu, bölgedeki izinsiz kazılardan elde ettiğini ve bir kısmını da vatandaşlardan satın aldığını belirttiği öğrenildi.

Zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.