İzmir'de yasa dışı avcılıkla mücadele

İzmir'de yasa dışı avcılıkla mücadele
Yasa dışı trol avcılığı yapan 3 kişiye 29 bin 652 lira para cezası uygulandı

İZMİR (AA) - İzmir'de trol avcılığı yaptığı tespit edilen 3 kişiye para cezası kesildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Sahil Güvenlik ekipleri, İzmir Körfezi Çamaltı Tuzlası açıklarında 13 Nisan'da yasa dışı trol avcılığı yapıldığı tespit edilen bir tekneyi, aynı bölgede 19 Nisan'da yeniden suçüstü yakalandı.

Teknedeki 3 kişiye, yasak sahada ve zamanda trol avcılığı yapmak, 12 metreden küçük balıkçı teknesinde su üstü radarı bulundurmak ve gerçek kişiler için su ürünleri ruhsat tezkeresini ilgililere göstermemekten dolayı 29 bin 652 lira idari para cezası uygulandı.

Ayrıca, trol donanımını keserek deniz kirliliğine neden olmaktan da 456 lira para cezası verilen 3 kişi, denizi kasten kirletmekten Urla Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Teknede eksik evrak ve donanım bulunduğu da belirlendi.

Yasa dışı trol avcılığı yapıldığı tespit edilen ve seferden men kararı bulunan tekne, Sahil Güvenlik Botu tarafından yedeklenerek Mordoğan Limanı'na çekildi ve karaya bağlandı.

Canlı deniz kaynaklarını tehdit eden şebeke trolü avcılığıyla mücadelenin sürdürüleceği vurgulanan açıklamada, söz konusu teknede bulunanlara Sahil Güvenlik unsurlarınca yasa dışı trol avcılığına istinaden, 14 Nisan 2016'da 22 bin 165 lira, 5 Nisan 2016'da 22 bin 430 lira ve 14 Ağustos 2015'te de 8 bin 498 lira para cezası uygulandığı aktarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.