İzmir'deki Cinayet Davası

İzmir'deki Cinayet Davası
Konak'ta arkadaşını bıçakla öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık hakkında müebbet ve 10 yıl hapis cezası istendi

İZMİR (AA) - İzmir'de cinayet suçundan yargılanan tutuklu sanığa müebbet ve 10 yıl hapis cezası talep edildi.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu Erdem Tercanlı, sanık avukatı Ufuk Mansuroğlu, müşteki Hatice Karadoğan ve avukatı Nejat Öztaşkent katıldı.

İddia makamı, olay sırasında Tercanlı'da basit yaralanmalar olduğu, sanığın üzerindeki bıçakla Kenan Karadoğan'ı haksız tahrik altında 34 yerinden bıçaklayarak ölümüne sebebiyet verdiğini belirtti.

Karadoğan'ın olay sırasında ceplerinin boşaltılmış, cüzdanının bulunamamış olması ve sanığın da üzerinde olaydan 12 saat sonra bulunan 12 bin lira 295 lirayı açıklayamamasından, Tercanlı'nın 2 bin 450 lirayı maktulden aldığını kabul ettiğini dikkate alan iddia makamı, sanık hakkında "kasten adam öldürme" suçundan müebbet, "kişinin malını koruyamayacak durumda olmasından veya ölmesinden yararlanarak hırsızlık" yapmak suçundan ise 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatı Mansuroğlu, esas hakkındaki savunma için süre istedi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatına savunması için bir sonraki duruşmaya kadar süre verilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

- Olay

Konak ilçesinde 5 Mart'ta, semt pazarlarında ortak balıkçılık yaptığı arkadaşı Kenan Karadoğan'ı (35) alacak verecek meselesi nedeniyle bıçaklayarak öldürmesinin ardından olay yerinden kaçan Erdem Tercanlı, emniyet mensuplarınca gözaltına alınmıştı.

Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Tercanlı hakkında, "kasten adam öldürmek" suçlamasıyla müebbet, "kişinin malını koruyamayacak durumda olmasından veya ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.